Începutul de an vine cu salarii mai mari pentru șefii din Primăria Alba Iulia

Aproape toți șefii și șefuleții din primărie, directori și șefi de servicii, vor încasa de anul ăsta salarii mai mari. Asta pe lângă creșterea aia salarială de 15%, aplicată tuturor, votată anul trecut de minunatul nostru Consiliu Local. E vorba de câteva mii de lei lunar,  pe care-i vor încasa fiecare dintre omuleții fideli primarului Pleșa, chestiune decisă la începutul acestui an, zic sursele noastre din instituție.

Creșterile astea salariale, despre care, în buna tradiție a transparenței, Pleșa&CO n-au zis nimic, au avut loc pentru că, până recent, legislația spunea că angajații unei primării nu pot să depășească, cu tot cu diferitele sporuri salariale pe proiecte, salariul viceprimarului. De unde și situația cu cei 10 – 12 angajați de la Direcția Programe, care încasau peste salariul unui vice, și pentru care Curtea de Conturi a cerut să fie recuperate sumele. Sigur, Pleșa ar fi vrut să-i lase și pe ăia cu super mega salariile, astfel că Primăria a atacat decizia Curții de Conturi, însă au pierdut.

Acum, însă, s-a schimbat legislația și nu mai există acea limitare. Așa se face că un prim pas făcut de administrația lui domn profesor universitar asociat doctor inginer Gabriel Pleșa a fost să le crească salariile șefilor și șefuleților de direcții și servicii. Ale ălora care merită, unde merită înseamnă că-i cântă în strună edilului. Vorba aia, să fie mulțumiți, să nu care cumva să dea din casă despre tot haosul din instituție.

Și toate astea au loc în timp ce Pleșa, cu nonșalanța caracteristică unui mitoman, susține că în mega super proiectului lui de Buget, în acel balon de săpun umplut cu promisiuni lipsite de acoperire, sumele destinate salariilor n-au crescut față de anul precedent decât cu acei 15% votați de Consiliu. Adică, mai mulți angajați – vreo 10% în plus față de când a preluat mandatul – mai multe sporuri, mai multe creșteri salariale, înseamnă același buget de salarii, că așa funcționează aritmetica în administrația Pleșa.

 

P.S. Ca să înțelegeți și despre ce sume vorbim, șefi și șefuleții din Primărie vor avea acum niște salarii undeva între 17.500 și 19.500 de lei. Spre exemplu, Robert Roman, omul care îl făcea troacă de guițători pe Pleșa, când juca în echipa lui Paul Voicu, dar care acum îi suflă în strună mult iubitului edile și se ocupă de câmpenești și chermeze, plus că-i mai scrie din postările alea într-o română aproximativă, zic sursele noastre, va avea 19.000 salariu. Praise be!

5 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile