INCEP SESIUNILE DE INFORMARE PENTRU APELURILE DE FINANTARE LANSATE PE PROGRAMUL REGIUNEA CENTRU 2021-2027

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Autoritate de Management  pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru) 2021-2027, organizeaza sesiuni de informare si discutii pentru apelurile de proiecte lansate in cadrul Programului, apeluri care se deschid in vederea depunerii de proiecte. Pentru ca cei interesati din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, sa participe intr-un numar cat mai mare, aceste evenimente vor fi desfasurate online. Primul eveniment online pentru potentialii solicitanti din Regiunea Centru, va avea loc in 24 august 2023, incepand cu ora 12.00 si vizeaza actiunea ”3.2 Eficienta energetica in cladiri publice”

Pe parcursul evenimentului vor fi prezentate conditiile de finantare aplicabile in cadrul apelului, aspecte privind utilizarea aplicatiei MySMIS, regulile de identitate vizuala si vor fi discutate intrebarile ridicate de cei prezenti. Cu un buget de 72.490.588 euro disponibil, in cadrul acestui apel pot depune proiecte unitatile administrativ teritoriale din Regiunea Centru, institutiile publice si serviciile publice deconcentrate din regiune, institutiile de invatamant superior de stat, autoritatile publice centrale sau parteneriate intre entitatile mai sus mentionate. Apelul este de tip competitiv, termenul limita de depunere a cererilor de finantare fiind 14.02.2024 ora 12:00.

Incepem evenimentele de lansare apeluri cu discutii punctuale si cu prezentarea cerintelor prevazute in ghidurile publicate pentru apelurile Programului Regiunea Centru 2021-2027. Pana in prezent avem lansate ghidurile pentru sapte apeluri de proiecte, iar la cinci dintre acestea deschidere apelului in vederea   depunerii de proiecte incepe in zilele urmatoare. Nu este prima prezentare a acestora catre potentialii solicitanti, deoarece am discutat pana acum, in cadrul unor evenimente anterioare, ghidurile propuse spre lansare, cerintele prevazute si nevoile potentialilor solicitanti, am derulat consultarile publice, iar echipa din cadrul Autoritatii de Management a oferit raspunsuri si clarificari celor ce aveau intrebari. Fiind disponibil acum si sistemul informatic MySMIS2021 pentru depunerea online a proiectelor, ne dorim ca cererile potentatilor solicitanti sa fie cat mai bine elaborate pentru a putea contracta cat mai repede aceste proiecte, care vor genera economii la bugetul de cheltuieli al beneficiarilor, imbunatatiri ale aspectului fatadelor, confort pentru angajati si cetatenii, dar si reducerea emisiilor de carbon” a declarat Simion Cretu, Director General ADR Centru.

Pe Actiunea 3.2 a PR Centru 2021-2027, se vor finanta activitati de crestere a eficientei energetice in cladiri publice, respectiv lucrari de reabilitare termica a anvelopei cladirilor, lucrari de reabilitate sau modernizare termica a sistemului de incalzire si furnizare a apei calde, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu, lucrari aferente sistemelor de climatizare, lucrari de management energetic integrat pentru cladiri. Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 150.000 euro pentru proiectele ce vizeaza lucrari de renovare moderata, respectiv 250.000 euro pentru cele ce vizeaza lucrari de renovare aprofundata, iar valoarea maxima este 15.000.000 euro.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile