Încă un caz șocant, după primarul din Tg Mureș. Un lider USR solicită anchetă socială în cazul politicienilor care vor să facă mai mult de 2 copii

După cazul șocant, al primarului Dorin Florea, de la Târgu Mureș, care solicita anchete sociale pentru cuplurile sociale care vor să facă copii – în speță țiganii – iată că un nou caz a apărut în spațiul public.

Un lider USR solicită introducerea de anchete sociale pentru cuplurile de politicieni care vor să facă copii.

Îmi place foarte mult domnul Dorin Florea, pe care, în ciuda faptului că e membru ALDE, îi admir și respect. Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile de politicieni care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile; situație financiară acceptabilă; un nivel de educație minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte. Este nevoie de aceste minime lucruri pentru a ne asigura că acel copil are toate șansele de crește spre a avea un loc de muncă la stat, de a face politică și a deveni, implicit, milionar.

În cazuri excepționale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, cum e cazul unui singur părinte politician, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educație, hrană). Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus.
Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia clasei politice cu orice preț. În România există multe familii politice defavorizate (nu mă refer la politicienii cu dizabilități financiare), ci la cei apți de politică dar care nu vor să devină milionari, la cei care aduc pe lume copii fără să aibă în vedere principalul scop: să aibă o partidul o resursă umană. Aceste medii generează o cultură minoră și o clasă politică incapabilă să se autosusțină.

Există, din păcate, suficiente cazuri de oameni ajunși în politică și care, în lipsa unor asemenea politici de stat care să vizeze natalitatea politică, neavând niște părinți campioni, șefi, politicieni de succes, cu relații și tot ce presupune lidărșipul, au ajuns să facă politică fără să fi avut de acasă mai multe milioane de euro cu care, până la 30 de ani, să poată aduna o avere de două, trei milioane – a declarat publicul liderul USR, Andrei Caramitru, care a preferat să rămână anonim.

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile