Încă 4 pacienți confirmați cu COVID, 289 de decizii de carantinare contacți direcți

Reprezentanții DSP Alba transmit că în urma testelor efectuate, în ultimele 24 de ore, au depistat 4 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că numărul total al persoanelor bolnave la nivelul județului Alba a ajuns la 709 persoane pozitive.

Potrivit DSP Alba, până la această oră în județul Alba au fost emise 289 de decizii de carantinare contacți direcți, persoane netestate dar care, pentru că au intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv, au obligația de a se izola timp de 14 zile și 15 decizii de izolare la domiciliu ale unor persoane confirmate pozitiv, inițial internate, și a căror stare de sănătate a fost reevaluată de medic după 48 de ore de la internare. Întrucât s-a constatat o stare de sănătate bună, potrivit noii Legi a carantinării și izolării, pentru persoanele respective DSP a emis decizii de izolare la domiciliu.

În județul Alba, 32 de bolnavi și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul coronavirus și 489 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Marți, 28 iulie, au fost prelucrate 729 teste, 546 teste la DSP și 183 în laboratorul SJU. Numărul de teste efectuate la nivelul județului a ajuns 40.841, conform DSP Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile