În săptămâna care se încheie, peste 250 de elevi din Alba Iulia, Cugir și Drașov au participat la activitățile organizate de polițiști, în scopul creșterii siguranței lor

În săptămâna care se încheie, peste 250 de elevi din Alba Iulia, Cugir și Drașov au participat la activitățile organizate de polițiști, în scopul creșterii siguranței lor. Temele abordate au fost diverse și adaptate categoriilor de vârstă.

În perioada 03 – 07 aprilie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii de la rutieră și specialiștii Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 4 unități de învățământ liceal și gimnazial din județul Alba.

Astfel, elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, ai Liceului Romano Catolic ”Grof Majlat Gustav Karoly” Alba Iulia, ai Scolii Gimnaziale ”Singidava” Cugir și ai Școlii Gimnaziale Drașov, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng sau accidente rutiere.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-un limbaj adecvat segmentului lor de vârstă, că este important să ia atitudine și să spună STOP Violenței!

Subiectul sensibil al consumului de droguri a fost dezbătut cu sprijinul specialiștilor Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile