Impozitarea bacșișului, pe masa parlamentarilor. Ce declară ministrul Finanțelor și președintele ANAF

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală vor impozitarea bacșișului la hotel și restaurant. Anunțul a fost făcut de șefii celor două instituții, care spun că proiectul de lege privind impozitarea bacșișului, aflat pe masa parlamentarilor, are șanse mari să fie adoptat în această sesiune.

Adrian Câciu – ministrul Finanțelor: Este un proiect de lege în parlament care îşi va urma drumul său, eu zic că vă trece. Sper că în sesiunea aceasta să se închidă acest subiect. Dar noi trebuie să găsim împreună niște soluții pentru remunerarea salariaților din HoReCa, așa cum trebuie să facem un efort pentru consolidarea HoreCa

Președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș: Sunt un mare fan al impozitării bacșișului. Și pentru simplu fapt că comportamentul consumatorului s-a schimbat și el trebuie să se schimbe în continuare. Să se facă cât mai mult plățile acestea cu cardul, cu telefonul și cel puțin tânăra generație puțin îi mai găsim cu numerar în buzunar. 85% din ceea ce încasăm noi ca impozite și taxe se face prin bancă. Și mai există încă 15%, care mie mi se pare mult care se plătește numerar din total încasări pe care le facem la nivelul unui an de zile. Dacă am reuși să conștientizăm să educăm, să constrângem acolo unde este cazul pentru a reduce circulația monetarului, eu cred că întreaga economie a României s-ar asana și ar ieși la suprafață mult mai multe sume care ar intra în circuitul corect, economic.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile