IJJ Alba: Manifestările prilejuite de Ziua Națională a României s-au desfășurat într-un climat de normalitate civică

Manifestările prilejuite de Ziua Națională a României s-au desfășurat într-un climat de normalitate civică, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

Reamintim faptul că peste 500 de jandarmi, polițiști și pompieri s-au aflat în stradă și au acționat în solidar astfel încât miile de persoane care s-au aflat în Orașul Marii Uniri să se simtă în siguranță. Unul dintre obiectivele prioritare ale forțelor de ordine a fost prevenirea apariției unor pericole la adresa sănătății persoanelor, ca urmare a folosirii materialelor pirotehnice interzise. În acest sens, mai multe persoane cu un comportament suspect au fost interceptate de jandarmi, fiind ulterior sanctionate de polițiști, ocazie cu care au fost confiscate 21 de obiecte pirotehnice periculoase.

De asemenea, după lăsarea întunericului, 3 tineri din Sibiu și unul din București au fost sancționați de jandarmi cu amendă în valoare totală de 1000 lei deoarece au aprins mai multe fumigene în zona Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

În atenția polițiștilor s-au aflat și șoferii indisciplinați, 5 dintre aceștia fiind sancționați pentru încălcarea normelor de circulație rutieră. De asemenea, 4 scandalagii s-au ales cu amenzi.

Pompierii au asigurat măsuri specifice la un accident rutier în urma căruia a fost avariată o conductă de gaz, iar pe timpul desfășurării manifestărilor culturale 4 persoane au fost asistate medical de echipajele SMURD și 2 de echipajele SAJ. Din cele 6 persoane asistate, 2 persoane au necesitat transportul la spital.

În numele tuturor forțelor de ordine, Jandarmeria Alba mulțumește tuturor cetățenilor care au înțeles importanța evenimentului și au dat dovadă de un comportat exemplar pe timpul manifestărilor din municipiul Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile