Ieri, 22 iulie 2023, polițiștii din Alba au legitimat 694 de persoane și au verificat 440 de autovehicule

Ieri, 22 iulie 2023, peste 160 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

 Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 694 de persoane și au fost verificate 440 de autovehicule.

Au fost constatate 254 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 48.100 de lei. Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere, două dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului.

Au fost efectuate 131 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 15 infracțiuni.

Exemple:

La data de 22 iulie 2023, în jurul orei 17.00, polițiștii din Alba Iulia au depistat un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Biruinței din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 iulie 2023, în jurul orei 22.30, polițiștii din Cugir au depistat un tânăr de 28 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un  autoturism, pe strada Nicolae Copernic din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile