Ieri, 19 iulie 2023, peste 170 de polițiști și jandarmi au acționat pe raza județului Alba

Ieri, 19 iulie 2023, peste 170 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 570 de persoane și au fost verificate 353 de autovehicule.

Au fost constatate 223 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 49.925 lei. Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 13 permise de conducere, din care 3 pentru alcool și 5 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Au fost efectuate 155 de testări privind consumul de alcool și droguri și au fost constatate 7 infracțiuni.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni care a fost organizată pe raza orașului Cugir,  la care au luat parte 33 de polițiști și jandarmi, au fost verificate 59 de autovehicule și au fost constatate 69 de abateri de natură contravențională, în valoare de 13.700 de lei.

Față de doi conducători auto a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere, după ce au fost depistați conducând cu viteză excesivă.

Exemple: 

La data de 19 iulie 2023, în jurul orei 09.15, polițiștii din Teiuș au depistat un bărbat de 50 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ștefan cel Mare din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile