Hektomeron este un maraton teatral programat a se desfăşura timp de 25 de ore pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Evenimentul începe luni, 21 iunie 2021, la ora 19.00.

Organizatorii evenimentului au ales intenționat ziua de 21 iunie – solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an.

Adaptat la situația sanitară a anului 2021, proiectul internaţional „Hektomeron” al naţionalului craiovean, inspirat din „Decameronul” scris de Giovanni Boccaccio, a început la jumătatea lunii ianuarie, iar timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat în regim de livestreaming din Sala Studio a teatrului craiovean câte un episod al Hektomeronului.

„Ne dorim ca publicul nu doar să participe la emoția transmisă de actul artistic în sine ci să facă parte din emoția construirii celui mai lung spectacol din istorie”, a declarat Vlad Drăgulescu, director artistic al teatrului craiovean și coordonator al proiectului Hektomeron.

Cele 100 de episoade ale Hektomeronului însumează 25 de ore și 30 de minute de spectacol, ceea ce face ca Hektomeron să devină, probabil, cel mai lung spectacol de teatru din istorie.

Ziua Hektomeron se va încheia marţi, 22 iunie, cu un performance al lui Marius Manole, singurul actor invitat din afara trupei, care va prezenta povestea 10 din ziua 10 a „Decameronului”, în regia lui Radu Afrim.

www.hektomeron.com
https://tncms.ro

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile