Arta, muzica, știința, medicina, libertatea sunt mai puternice decât orice pandemie. Organizatorii Gărâna Jazz Festival au anunțat programul ediției a XXV-a și punerea în vânzare a biletelor.

În perioada 7-11 iulie 2021 va avea loc Gărâna Jazz Festival XXV. Un sfert de secol de jazz, natură și libertate la poalele Semenicului într-o ediție de 5 zile.

Au mai confirmat prezența la ediția din acest an Dhafer Youssef Quartet, Gaia Quatro și Vandercris. Ne bucurăm de revenirea muzicienilor norvegieni, care-s frați cu gărânezii: Nils Petter Molvaer cu trompeta lui magică, care ar merita diploma de Prieten al Festivalului, și Bugge Wesseltoft, un alt apropiat al festivalului din Munții Banatului.

Pentru prima oară la Gărâna Jazz Festival, muzicianul tunisian Dhafer Youssef va face să răsune în Poiana Lupului în prima zi de festival, „Sounds Of Mirrors” – oda sa închinată prieteniei și spiritelor înrudite care se reflectă reciproc în muzică.

„Toți muzicienii invitați anul acesta la festival sunt în mare parte înrudiți muzical. Toți au în comun un fel aventuros de a aborda muzica jazz: inspirându-se din muzica electronică, așa cum o face Bugge Wesseltoft sau Sebastian Studnitzky, sau din muzica tradițională a țărilor natale, ca Avishai Cohen, Shri, Mohini dey, Trygve Seim, Lars Danielsson ori Vasko Atanasovski sau ca aventuroșii muzicieni japonezi și argentinieni de la Gaia Quatro. Înrudiți sub semnul virtuozității și inovării sunt Horea Crișovan (Vandercris) și Francesco Bearzatti sau inegalabilii Nils Petter Molvaer și Eivind Aarset”, spun organizatorii evenimentului din Munții Banatului.

„Vincent Peirani, Émile Parisien și David Helbock reușesc remarcabil să confirme că „funcția muzicianului de jazz este să simtă”, spune Lennie Tristano.

Gărâna Jazz Festival 2021:

Miercuri, 7 iulie:

Vincent Peirani & Émile Parisien – Abrazo
Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors

Joi, 8 iulie:

Gaia Quatro
Trygve Seim – Helsinki Songs
Avishai Cohen w/ Mark Guiliana & Elchin Shirinov
Vasko Atanasovski Quartet

Vineri, 9 iulie:

Francesco Bearzatti Tinissima Quartet – Zorro
Shri & Bugge Quartet
Nils Petter Molvaer Band

Sâmbătă, 10 iulie:

Helbock / Jansen / Studnitzky
Mohini Dey w. Gino Banks, Rhythm Shaw, Mark Hartsuch

Duminică, 11 iulie:

Lars Danielsson Liberetto – Cloudland
Vandercris

Biletele vor fi puse în vânzare, într-un număr limitat (450), sub forma abonamentelor pentru toată durata festivalului. Doritorii pot cumpăra online biletele, începând cu 28 Aprilie, de pe www.bilete.ro. Prețul unui abonament este de 450 lei.

Actualizările din programul festivalului și informațiile despre muzicieni, bilete, posibilitățile de transport în zonă și cazare la Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.

Așteptăm așadar să ne vedem la Hanul La Răscruce și la Musical Ranch pentru alte povești cu muzică de calitate. Și vaccinare!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile