Gabriel Pleșa: “Primăria Alba Iulia a îmbogățit parcurile și zonele verzi din municipiu”

Primarul Municipiului Alba Iulia: “Un Municipiu așa cum este Alba Iulia, în continuă dezvoltare, necesită o atenție deosebită din punct de vedere a menținerii și, în special, a extinderii spațiilor verzi deja existente. Importanța existenței spațiilor verzi în zonele urbane nu este recunoscută doar pentru sănătatea populației, ci și datorită faptului că prezența lor atenuează efectele negative ale schimbărilor climatice, și totodată, pentru că joacă un rol considerabil în percepția calității vieții locuitorilor, parcurile și natura de orice tip sporind atractivitatea Municipiului nostru.

Am dorit ca zonele verzi din Alba Iulia să aibă parte de mai multă atenție, iar în anul ce tocmai a trecut, am reușit să aducem un plus de arbori și arbuști care au fost plantați în majoritatea cartierelor din oraș. Astfel, în 2022, Primăria Alba Iulia a îmbogățit parcurile și zonele verzi din municipiu cu peste 500 de arbori și mai bine de 1700 de arbuști.

Este regretabil faptul că în ultima perioadă dezvoltarea spațiilor verzi nu a ținut pasul cu dezvoltarea pe partea de construcții, însă, prin acțiunile de plantare desfășurate de Serviciul Administrarea Domeniului Public al Primăriei Alba Iulia, am reușit să revigorăm o mare parte dintre acestea.

Vă asigur că astfel de acțiuni vor continua și în acest an!”, a transmis Gabriel Codru Pleșa.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile