Gabriel Pleșa: Aplicația de urbanism este, începând de astăzi, disponibilă pentru albaiulieni

Primarul Municipiului Alba Iulia: “Pe scurt, această nouă aplicație este capabilă să centralizeze, să prelucreze și să genereze, în mod automat, toate informațiile din domeniul urbanismului, pentru documentațiile aprobate cu Hotărâri de Consiliu Local, pentru imobilele înscrise în cărțile funciare care au geometrie actualizată.

Finalizarea acestui demers este un pas foarte important prin care Primăria Alba Iulia vine în întâmpinarea cetățenilor, prin realizarea unui serviciu extrem de util, care permite vizualizarea și generarea în timp real a unor documente cu rol informativ asupra reglementărilor urbanistice, aplicabile imobilelor de pa raza UAT Alba Iulia.

În același timp, este un instrument extrem de util pentru toți arhitecții din oraș și nu numai, dar și pentru agențiile imobiliare, care pot vizualiza/descărca regulamentele locale și piesele desenate pentru toate documentațiile de urbanism de tip P.U.Z., aprobate pe teritoriul UAT Alba Iulia. În acest sens, pot fi furnizate date reale asupra regulilor și posibilităților de construire din diferite zone ale orașului.

De asemenea, procedurile de informare și consultare a publicului pentru documentațiile de urbanism vor fi vizibile în această aplicație, iar toți cei interesați pot vizualiza, lună de lună, proiectele care intră în consultare publică, putând transmite observații direct, aceste observații ajungând nemijlocit la elaboratorul documentației respective, la administrația locală și la persoanele direct implicate.

Pentru aparatul de specialitate din cadrul Direcției de Urbanism și Amenajare a Teritoriului, noua aplicație reunește mare parte din arhiva existentă, pe o platformă comună, și contribuie la îmbunătățirea timpilor de eliberare a certificatelor de urbanism și, într-un viitor apropiat, a Autorizațiilor de Construire.

În concluzie, în primă fază, prin această platformă online se pot depune cereri pentru eliberarea Certificatelor de Urbanism cu suport GIS, se pot genera certificate online cu caracter de documente de informare asupra regulilor de construire din anumite zone ale orașului, se va realiza parte din procedura de informare și consultare a publicului pentru documentațiile de urbanism și, de asemenea, aplicația va permite consultarea bazei de date cu documentații de urbanism deja aprobate.

Aplicația este în continuă dezvoltare, astfel că, în utilizarea ei pot apărea unele erori. De aceea vă rugăm să înțelegeți acest aspect și să ne comunicați eventualele probleme de funcționalitate la adresa de email [email protected], pentru a putea fi remediate în cel mai scurt timp.Ne dorim ca într-un viitor apropiat să extindem capacitățile acestei aplicații și să venim cu soluții inovatoare în folosul comunității locale.

Mulțumesc aparatului de specialitate care a lucrat intens în ultima jumătate de an pentru implementarea acestei soluții și, nu în ultimul rând, dezvoltatorului aplicației pentru profesionalismul de care a dat dovadă.”, a transmis Gabriel Codru Pleșa.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile