FUNDAŢIA INTER-ART, PARTENER LA DOUĂ EVENIMENTE REMARCABILE

“Bienala Internațională de Artă Contemporană „Nicolae Tonitza” – Bârlad

Evenimentul a ajuns la ediția a IV-a și are loc în intervalul de timp 14.05-30.06.2022 în cadrul Muzeului Colecților Casa Sturza din București. BIACNT4 este una dintre cele mai importante manifestări din România adunând peste 180 de artiști participanți din 40 țări. Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Asociația Culturală „Nomen Est Omen” din București și Fundația „Inter-Art” din Aiud.

Echipa organizatorică este formată din ZuZu Caratanase (co-director de proiect și curator asociat) și Mircea Mamalaucă (co-director de proiect), Stefan Balog (curator asociat) și Răzvan Dragoș (curator asociat). Tot în cadrul evenimentului vor fi prezente patru opere semnate de către Francisco Goya (1746-1828) din colecția av. George Șerban. Creaţiile artiştilor din cele 39 de ţări fac parte din colecţia Fundaţiei Inter-Art din Aiud.

EX NIHILO NIHIL II

Expoziția „Ex Nihilo Nihil II” semnată de către artistul ZuZu Caratanase are loc în perioada 14.05-14.07.2022 la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. În cadrul expoziții vor fi prezente opere semnate de către unii dintre cei mai importanți artiști din istoria artei precum: Georges Braque, Marc Chagall, Giorgio De Chirico, Max Ernst, Gustav Klimt, Fernand Léger, René Magritte și Amedeo Modigliani (din colecția europeană a domnului av. George Șerban). Organizatorii acestui eveniment sunt: Consiliul Județean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Asociația Culturală „Nomen Est Omen” din București și Fundația „Inter-Art” din Aiud.

Echipa organizatorică este formată din Mircea Mamalaucă (coordonator de proiect), Alexandru Chituță (curator principal) și Răzvan Dragoș (curator).


Curriculum Vitae: ZuZu Caratanase (n. 14.05.1985, Tulcea) s-a făcut rapid remarcat în spațiul național și internațional prin creațiile sale monumentale atât prin dimensiune cât și prin tematică. Este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, licență (2004-2008), masterat (2008-2010) și doctorat (2010-2014). Are peste 40 expoziții personale în circa 10 țări și alte peste 500 expoziții de grup în circa 20 țări. Lucr[rile sale se regăsesc în circa 25 colecții muzeale din peste 10 țări. A obținut circa 120 premii, medalii și distincții în țară și străinătate. De 14 ani este cadru didactic universitar iar din 2021 este profesor asociat al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.”

Ioan Hădărig, director artistic Inter-Art Aiud

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile