Fugiți că vin investitorii coreeni

Pare că trăim într-un banc, dacă te uiți peste „comunicatele” lui Pleșa, peste postările sale de pe pagina de facebook.

Iată, din ultima postare: Distanțele fizice sau diferențele culturale nu mai sunt, de foarte mult timp, obstacole reale pentru cine vrea cu adevărat să crească.

Pesemne că a săpat adânc de tot în puțul gândirii, că s-a dus cu o lanternă tocmai, hăt, într-un cotlon din noaptea minții, și s-a apucat să ne servească nimicuri motivaționale.

De fapt, „motivaționala” asta cu distanțele fizice și diferențele culturale a fost o mică introducere în noul său succes în materie de promisiuni. Omul ne anunță că s-a întâlnit cu o delegație economică din Coreea de Sud și că le-a prezentat orașul, dar mai ales oportunitățile. Te pomenești că o să avem, în viitor, un „Primarul vine pe strada ta” 2.0, anume „Primarul aduce investitori pe strada da”.

Aparent, întâlnirea asta ar fi fost facilitată de „partenerul tradițional” (?!), Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Adică de instituția unde Pleșa își hrănește vanitatea și s-a făcut „profesor asociat”. I shit you not, individul ăsta agramat, care nu-i în stare să lege un subiect de predicat nici dacă-i dai o rolă de sârmă, care scrie „miau” ca pisica, e fucking profesor universitar. „Don profesore”, să trăiască! Mă rog, o să vă povestesc eu altă dată despre cum a ajuns el acolo profesor și cât de legală e treaba.

Revenind însă la oile noastre coreene, distinsul edil ne anunță, din nou, pentru a câta oară?!, că urmează să se facă, urmează să fie, că rând pe rând și pe mai multe rânduri. Aruncă și niște nume de firme, ca să pară treaba serioasă, că-i cu energie verde, cu energie regenerabilă, tehnologie de top.

Primul pas a fost făcut, urmeaază detaliile punctuale, concrete și, sunt convins, rezultate pe măsură, zice Pleșa la final. Da, urmează se scrie cu doi de a, atunci când ești profesor universitar. Fucking shit, cum sună asta, Gabriel Pleșa profesor universitar!?!?! Să mai zică cineva că n-are Florin Roman concurență la impostură!

Acum, ce trebuie să înțelegem noi din postarea asta a lui Pleșa este  – mă rog, probabil așa ar vrea el să înțelegem – că urmează să vină investitorii. Și au să vină, așa cum au venit și cei cu capacele de canal din Austria, cum au venit și cei pe care-i căuta pe la Ambasada Rusiei chiar înainte ca orcii lui Putin să invadeze Ucraina și cum au venit, de altfel, toți investitorii imaginari pe care Pleșa i-a căutat prin toate zecile de delegații și deplasări prin străinătate.

Jur că, uneori, atunci când citesc câte o postare a primarului mă gândesc să las tot, să iau niște găleți și să fug repede pe malul Ampoiului, că urmează dintr-o clipă în alta să curgă lapte și miere prin albia aia.

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile