FOTO. Ziua Autorilor Europeni, la Ciugud. Autorul român preferat în cea mai digitalizată școală din mediul rural

“Astăzi este prima ediție a Zilei Autorilor Europeni. Această inițiativă are ca scop promovarea autorilor europeni în rândul tinerilor.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, sunt bucuros că am participat la acest demers, împreună cu tinerii din frumoasa comună Ciugud, din județul Alba, cu care am discutat despre autorii lor preferați, români și europeni.

Cea mai digitalizată școală din mediul rural are mulți tineri pasionați de lectură cărora le mulțumesc pentru entuziasmul cu care au participat, alături de cadrele didactice, la inițiativa noastră de a face cunoscută această zi specială europeană.

Am conturat împreună harta Uniunii Europene cu autorii preferați ai celorlalți tineri europeni și am aflat de la ei care sunt cărțile lor preferate. Cuvintele au o putere enormă, mai ales asupra celor tineri și îi ajută să se formeze, dar și să viseze cum să construiască o lume mai bună.

Să sprijinim împreună apetitul pentru lectură și, mai ales, să învățăm mai multe unii de la alții în Uniunea Europeană, citind autorii preferați din celelalte state membre.

În România, autorul preferat al tinerilor este Ion Creangă, iar la Ciugud, copiii preferă “Toate pânzele sus” de Radu Tudoran.

Care este cartea preferată a copilăriei voastre?”. Transmite europarlamentul Victor Negrescu.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile