FOTO. Slujbă de Te-Deum oficiată de Arhiepiscopul Alba Iuliei cu prilejul Zilei Poliției Române, la Muzeul “Principia”

Vineri, 23 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, Ierarhul nostru a participat la evenimentul organizat de către Poliția Română cu prilejul serbării a 201 ani de activitate continuă în slujba societăţii. În deschiderea manifestării, după intonarea imnului de stat al României, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat slujba de Te-Deum. Prin acest moment solemn a fost marcată cu anticipație Ziua Poliției Române, celebrată anual la data de 25 martie.

În cuvântul rostit cu ocazia acestui popas aniversar, Chiriarhul Alba Iuliei, apreciind misiunea deosebită îndeplinită de Poliția Română în decursul celor 201 ani de activitate, a spus: „Au trecut două secole și, printre meandrele istoriei, această venerabilă și nobilă instituție și-a făcut datoria, prevenind și aplanând tulburări sociale, apărând ordinea publică și servind exemplar, sub drapel, această țară. Poliția Română are slujitori aleși, înzestrați cu loialitate, curaj, demnitate și patriotism, toți aceștia având un rol benefic în bunul mers al cetății și al societății noastre românești”.

Evenimentul festiv s-a derulat în prezența Șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, Comisar-șef de Poliție Florin Constantin Dogaru, a Președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a Prefectului Județului Alba, Nicolae Albu, a Primarului Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, precum și a numeroși reprezentanți ai instituțiilor publice locale și polițiști din cadrul IPJ Alba. În partea a doua a manifestării au fost rostite alocuțiuni privind importanța momentului aniversar. La final, au fost prezentate avansările în gradul profesional următor, după care au fost acordare diplome și distincții polițiștilor cu merite deosebite în activitatea desfășurată. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: FOTO. Slujbă de Te-Deum oficiată de Arhiepiscopul Alba Iuliei cu prilejul Zilei Poliției Române,… […]