FOTO. Senatorul Matieș: Investițiile chineze pot ajuta ca Alba Iulia să devină un hub al noilor tehnologii

Călin Gheorghe Matieș, senator PSD de Alba: “Am răspuns cu mare plăcere invitației Excelenței Sale Han Chunlin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze, de a participa la o întâlnire de lucru la Ambasada Chinei în România.

Am discutat despre relațiile bilaterale actuale, de cele de prietenie dintre România și China, care se mențin de 70 de ani. Am analizat aspecte economice și am vorbit despre proiecte de investiții străine.

Relațiile dintre cele două țări s-au dezvoltat constant, iar volumul comerțului a depășit 10 miliarde de dolari într-un an. China rămâne cel mai mare partener comercial al României, din afara Uniunii Europene.

Citește și: Senatorul Matieș solicită anchetă MAI la Alba Iulia, după ce un copilaș a fost omorât de propriul tată

Chinezii sunt interesați să investească în țările în care sunt bine primiți, inclusiv în România. Dacă există viziune, deschidere și interes, investițiile chineze pot ajuta ca Alba Iulia să devină un hub al noilor tehnologii, dar și un oraș în care să se producă baterii pentru mașinile electrice. Alba Iulia are forță de muncă bine pregătită, iar atragerea investitorilor trebuie să fie o prioritate pentru conducerea primăriei.”. Transmite senatorul social-democrat.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile