FOTO. Preoții din Mihalț, alături de deținuți la Penitenciarul Aiud. Sala “Petre Țuțea” vizitată de oaspeți

Miercuri, 22 martie 2023, preoții din comuna Mihalț (protopopiatul Blaj), cărora li s-au alăturat bunii credincioși ai comunităților aparținătoare, au răspuns chemării Mântuitorului de a-i căuta pe cei întemnițați. Astfel, începând cu ora 13:00, la biserica din incinta Penitenciarului Aiud, clericii din satele aparținătoare comunei Mihalț au oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, în prezența deținuților care sunt custodiați la regimul de maximă siguranță.

La final, părintele Adrian Silviu Popârlan, preot al parohiei Mihalț I, le-a vorbit acestora despre personajele din Vechiul și Noul Testament, care prin neascultarea poruncilor divine au trădat dragostea lui Dumnezeu și s-au lipsit de căldura și lucrarea harului dumnezeiesc.

De asemenea, deținuții au primit din partea preoților produse alimentare și de igienă. Cu această deosebită ocazie, preotul capelan Marius Soponaru le-a prezentat oaspeților sala „Petre Țuțea”, dedicată deținuților politici din perioada comunistă, și o secție de deținere din cadrul unității.

Inspector principal de poliție penitenciară, Popescu Iuliana-Adelina
Purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Aiud

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile