FOTO. Paul Voicu: “Șantiere de dragul șantierelor”.

“De vreo câteva zile îmi sună telefonul atât de des că a trebuit să mă uit în buletin, să fiu sigur că nu e ziua mea ori vreo sărbătoare. Prieteni și cunoscuți îmi semnalează că sunt blocați în trafic ori că nici pe trotuar nu mai au loc, că se lucrează peste tot anapoda, de parcă sigurul scop al acestor șantiere este să fie cât mai multe la număr.

Chiar dacă nu e normal ce se întâmplă, era pe undeva de așteptat, căci așa cum nu poți îngrășa porcul în Ajun, nici nu poți face în câteva luni tot ce n-ai făcut în mai bine de doi ani. E o diferență mare între a avea un ritm ridicat al lucrărilor și acest heirupism, fără o corelare și coordonare între administrația orașului și cei care efectuează lucrări, fie că vorbim proiecte derulate de primărie, prin intermediul unor contractori, ori companiile de utilități publice.

Iar dacă domnii care astăzi administrează orașul ar merge pe teren nu doar pentru o sesiune foto, ar observa că nu e în regulă să montezi stâlpi de iluminat pornind din direcții diferite și să te trezești cu 8 sau 11 la o intersecție. Oricine se va afla acolo va avea nevoie de ochelari de protecție, când se vor aprinde toate luminile. Chiar se puteau regla lucrurile cu dispoziții de șantier sau alte măsuri.

Nu e în regulă să sapi șanțurile, la o lună după ce alții au făcut același lucru, fix pe acel traseu, pentru a duce rețelele în subteran și să acoperi tot cu materialul scos. A lucrat o companie pentru proiectele de iluminat câștigate de vechea administrație iar la o lună se introduc alte tipuri de rețele pe traseul vechilor săpături.

Nu e normal să nu avertizezi, prin mijloace prevăzute de lege, și să surprinzi șoferii la fiecare curbă cu alte săpături spontane. Nu e în regulă să execuți o lucrare, prin care afectezi zona pietonală, dar să nu repari și să aduci spațiul la forma inițială, nici după luni de zile, așa cum e cazul străzilor Barbu Lăutaru sau Traian. Și exemplele pot continua, fără să luăm în calcul ce se întâmplă în rest. Nu, categoric nu s-a consemnat niciodată un asemenea haos administrativ. Transmite Paul Voicu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile