FOTO. Grădiniță nouă finalizată în municipiul Aiud. Ministerul Educației a recepționat proiectul

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au recepționat astăzi, în calitate de titulari ai proiectului, obiectivul de investiții „Grădinița cu Program Normal Aiud, județul Alba”. În principal, autoritatea publică locală a avut responsabilități precum: punerea la dispoziție a terenului și împrejmuirea acestuia, asigurarea utilităților necesare obiectivului sau achiziția centralei termice.

Grădinița de pe strada Unirii cuprinde 4 săli de grupă, capacitatea sălilor fiind de 20 de copii/grupă și va funcționa începând din această toamnă cu program normal. Sălile de grupă sunt dotate cu grup sanitar propriu.

De asemenea, există un spațiu multifuncțional care permite accesul spre curtea cu spații pentru joc, recreație și sport. Pentru educatoare/educatori există o cancelarie cu grup sanitar, ambele cu acces din sala multifuncțională.

Proiectul „Construcții grădinițe în regiunea Centru”, cod MySMIS 125151, a fost implementat de către Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu 34 de Unități Administrativ Teritoriale din regiunea Centru, printre care și municipiul Aiud. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile