FOTO. ASCOR Alba Iulia a organizat o nouă tabără de iarnă la Mănăstirea Oașa

“În perioada 13-17 februarie 2023, la Mănăstirea Oașa s-a desfășurat o tabără de iarnă la care au luat parte studenți, dar și liceeni din Alba Iulia. În cadrul activităților, tinerii s-au implicat în ascultările specifice vieții din mănăstire: aflarea tainelor preparării tămâii, îngrijirea animalelor din saivanul așezământului monahal, precum și ajutorul la bucătărie și la tăiat buștenii pentru încălzirea spațiilor din mănăstire.

De asemenea, studenții au desfășurat o drumeție pe muntele Fetița, unde au poposit la paraclisul așezământului monahal. Aici, părintele protosinghel Silvan Cablea, starețul Mănăstirii Oașa, a oficiat slujba Vecerniei, iar la final a susținut o sinaxă duhovnicească. În cadrul prelegerii, părintele stareț, adresându-se tinerilor prezenți, a evidențiat trei principii pentru o înțelegere autentică a vieții: (1) unitatea și munca în echipă, (2) sinceritatea și (3) înțelegerea lucrului pe care îl realizezi. După cuvântul de învățătură al părintelui, tinerii au luat parte la o agapă.

Pe parcursul zilelor, activitățile participanților s-au desfășurat sub coordonarea părintelui Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Pe parcursul taberei, s-au născut noi idei, proiecte și perspective inedite pentru studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Scopul taberei a fost acela de a-i „elibera” pe studenți din rutina confortului zilnic, tinerii dobândind astfel „oxigenare” și revigorare duhovnicească.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

Foto credit: Daniel Camară

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile