Fostul condamnat penal, pus de Pleșa și Popescu șef la Personal, a transformat Primăria în instituție secretă

Transparență! Transparență și iar transparență! Asta urlau Gabriel Pleșa și toți useriștii în campanie. Asta urlă și acum băieții din USR, când privesc spre instituții care nu-s conduse de oameni de-ai lor. La Alba Iulia, însă, tăcere! Liniște asurzitoare. Primarul Pleșa, încă membru USR, nu doar că n-a transparentizat instituția, așa cum a promis, însă totul se face la secret, iar vechea administrație, prin comparație cu asta, pare acum o oază de corectitudine.

Zeci, sute de posturi scoase la concurs în regim secret și, așa cum am arătat în mai multe cazuri, pe care le-am documentat prin surse, ocupate de pile, relații, prieteni și colegi de partid ai conducerii. Niciodată n-a existat ceva similar în Primăria Alba Iulia. Mircea Hava, baronul, eternul, în toate mandatele lui n-a făcut ce face Gabriel Pleșa acum. Nici nu e de mirare că fosta șefă de la Personal, Andreea Man, a preferat să se suspende din funcție.

În perioada 1 martie– 10 iulie, peste 40 de posturi au fost scoase la concurs și ocupate în Primăria Alba Iulia. Alte câteva zeci urmează să fie ocupate în următoarea lună. Totul discret, la secret, să nu știe lumea, pentru că așa au decis juriștii lui papuc să interpreteze legea. Sau, după cum se vede mai jos, așa a decis să interpreteze legea Anghel Bogin, un fost condamnat penal, pe care Gabriel Pleșa l-a numit în postul de șef Serviciu Personal.

După ce am scris despre câteva cazuri, mai răsunătoare, de numiri și posturi scoase la concurs și ocupate cu dedicație, printre care fostul condamnat penal, Anghel Bogin, numit șef la Serviciul Personal, ori noul șef al Poliției Locale, Ciprian Hârceagă, avocat, fiu de judecătoare, prieten al viceprimarului Emil Popescu, încasator a sute de mii de lei din contracte cu Primăria și posesor de contracte de asociere în participațiune cu Primăria, prin care deține spații publice în concesiune, am decis să întrebăm instituția, în temeiul Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, despre toate posturile scoase la concurs începând cu 1 martie a.c.

Asta pentru că, așa cum vă spuneam, are loc un val de angajări cum n-a mai avut loc vreodată în Primăria Alba Iulia.

Răspunsul dat de șeful serviciului personal, fostul condamnat penal, Anghel Bogin

Am primit, așa cum se vede, un răspuns semnat de fostul condamnat penal, Anghel Bogin, în care acesta interpretează legea atât de frumos încât totul este secret. Ai zice că Primăria a devenit o anexă a Securității, nu alta. Tot ce pot spune ei, sanchi, sunt niște numere de dosar. Lumea nu trebuie să știe cine a participat la concursurile pentru posturi, cine-s oamenii care au făcut parte din comisiile de validare și nici măcar cine a câștigat fiecare concurs și este, implicit, angajat al Primăriei. Noi, cetățenii, nu mai avem nici măcar dreptul să știm cine lucrează pentru noi, pe banii noștri! Avem însă obligația să le plătim salarii de zeci de mii lunar, sporuri și delegații și deplasări și șoferi și tot!

Citește și: Pleșa și reforma. Un fost condamnat penal e noul șef la Resurse Umane în Primăria Alba Iulia

Practic, pentru a ține totul la secret, șefii Primăriei invocă legislația GDPR și protecția datelor cu caracter personal. Însă fac asta ca și cum Primăria Alba Iulia ar fi o firmă privată, pe care o dețin ei, nu o instituție publică. Conform Codului Administrativ, funcția publică și serviciul public se bazează pe principiul transparenței, care este prioritar interesului privat de protecție a imaginii persoanei. Adică, pentru ca să înțeleagă și viceprimarul Popescu, care-i avocat, Codul Administrativ bate la cur GDPR în cazul ăsta.

Citește și: Bonus la salariu pentru Anghel Bogin, fost condamnat penal, șeful Serviciului Resurse Umane. Primarul Pleșa l-a numit într-un proiect cu finanțare europeană

Sigur că, înainte să scriem rândurile astea, am trimis avocaților răspunsurile primite de la Primărie și, negreșit, ne vom adresa instanțelor. Nu e posibil ca Primăria Alba Iulia, chiar dacă e condusă de fiul fostului șef de la Arhivele Statului, instituție în care e spune că până și femeia de serviciu era înregimentată la Securitate, să devină o instituție complet opacă, în care ai zice că lucrează spioni și nu funcționari publici.

Citește și: Posturi cu dedicație în cadrul unui proiect ce vizează „creșterea integrității, transparenței și eticii” în Primăria Alba Iulia

Unde mai pui că angajații Primăriei, funcționarii publici, au obligația de a depune declarații de avere și interese. Or, în logica fostului condamnat penal, Anghel Bogin, și a ilustrului său șef, primarul Gabriel Pleșa, aceștia comit probabil o ilegalitate, divulgându-și numele și prenumele, ba chiar și averile obținute prin muncă și trudă în instituție.

4 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile