Fetele de la APACA au decis să schimbe placa. Marius Hațegan e, oficial, candidatul de primar al PNL Alba Iulia

Nu vrem Kent, nu vrem valută, Hațegan vrem să ne… ! păreau să strige miile de femei imaginare, adunate ieri după amiază în jurul Hotel Transilvania din centrul orașului, pentru a asista la momentul istoric al lansării lui Marius Hațegan pe orbita primăriei Alba Iulia.

Adio, dar rămân cu tine. După trei ani de concubinaj local, PNL și USR par să fi rupt idila financiar – bugetară. Protocolul inexistent, de colaborare și prietenie între cele două găști, a fost denunțat de liberali, urmând ca de acum înainte cele două partide să fie, la modul oficial, adversari în materie de gargară politică. Neoficial, vor fi în continuare complici în materie de dat cu vastul prin bugetul orașului, căci PNL își va păstra viceprimarul și va asigura în continuare o majoritate confortabilă în grădina cu euglene verzi, cunoscută drept Consiliul Local.

Într-un fel de eveniment butaforie, presărat cu alocuțiuni în care limba română a fost masacrată, logica aruncată la gunoi iar momentele cringe au trezit reacții de „what the fuck?!” în rândul audienței, PNL Alba Iulia a decis să vină cu propria lui versiune de năcădău candidat, în persoana lui Marius Hațegan. Practic, o versiune de Mătieș sau Pleșa, numai că în variantă liberală.

Amfitrion al evenimentului a fost nimeni altul decât tătuca Ion Dumitrel, acest Vrancea al limbii române, care ori de câte ori deschide gura produce un cutremur gramatical.

Timp de mai bine de o oră, o ceată de membri cu funcție, primari, deputați, impostori, plagiatori sau traseiști politic, au behăit platitudini și au încercat să lege câteva cuvinte de susținere pentru Hațegan.

Unii mai capabili să vorbească liber și coerent, precum Oana Badea, alții pasiv-agresivi spre culmile imposturii, precum Florin Roman, care a vorbit despre educație (i shit you not – întâiul plagiator și impostor al PNL Alba a vorbit despre fucking educație!!! – bine, eu am ieșit din sală când a deschis gura această bacterie politică, cocoloșită de Dumitrel, dar m-am uitat apoi la înregistrări), însă cu toții parcă stânjeniți de situație, de parcă erau niște nuntași veniți la chef din pură obligație de rudenie.

A fost, totuși, unul din acele puține momente în care fiecare vorbitor părea coerent și prieten cu limba română, însă numai prin comparație cu precedentul vorbitor, ăsta din urmă fiind, de fiecare dată, Dumitrel. Căutați doar înregistrările video și o să vedeți că individul ăsta, care e ditai Președinte al Consiliului Județean Alba, președinte PNL Alba, unul dintre ultimii baroni ai epocii Băsescu, ei bine băiatul ăsta vorbește în limba română de zici că e fucking Mogli, tocmai revenit din junglă, de la orele de gramatică și literatură ale lui Baloo.

Discursul delir al lui Marius Hațegan.

Atunci când și-a început Hațegan discursul, parcă l-am auzit vorbind pe Pleșa, în ziua în care a fugit de acasă, să se mărite cu opțiunea de candidat la Primărie din partea USR. Greaua moștenire! Nu s-a făcut nimic, dar am făcut lucruri bune. Ce s-a făcut bine am făcut noi, ce nu s-a făcut n-a făcut Pleșa. Că el are experiență, că a fost ditai administrator de firmă – firmă care, între noi fie vorba, a făcut milioane de euro din contracte cu statul, cu instituții conduse de PD – și că a are și ditai experiența în administrație.

Marius Hațegan e președinte al PNL Alba Iulia din anul 2020. Până acum câteva luni de zile, habar n-avea – probabil – ce se întâmplă în primărie ori Consiliul Local. Omul, dacă te uiți pe pagina lui de facebook, zici că e fotomodel de gropi în asfalt și utilaje, ori umbră în vreme ploioasă pentru Dumitrel.

Delir!!! Pe alocuri, ai fi zis că Hațegan își face o autocritică, nicidecum că asiști la un discurs de lansare a unei candidaturi. Omul, care e președinte al PNL Alba Iulia, care controlează Consiliul Local, că are 11 consilier locali ce-i atârnă la butonieră (nouă de la el din partid plus power couple-ul ales pe listele PSD, Stanciu&Bărbuleț), care are un viceprimar responsabil de investiții, zice că Alba Iulia are nevoie de o administrație competentă! WOW!!

Apoi, tâgâdâm-tâgâdăm, călare pe mârțoaga diletantismului, Hațegan a dat înainte cu nevoia de dezvoltare a turismului, cu nevoia de cultură, cu nevoia de sport, cu nevoia de curățenie. Ai fi zis că tocmai a înghițit abecedarul cu promisiuni și-acum vomită, pe sărite, ce-i vine pe esofag.

Evident, a punctat și o serie întreagă de probleme, cele mai multe absolut reale, dar pentru care se face vinovat și el, care a girat și face parte din mizeria asta de administrație locală, chiar dacă acum pozează în candidat teleportat din lumea soluțiilor.

De ce candidează? Ca să fie primar, desigur. De ce vrea să fie primar? Ei bine, asta e o întrebare mai complicată. Ca să facă să fie bine, să nu fie rău, că binele înfrânge, desigur. Însă, pe loc, n-a putut să răspundă la întrebarea asta. A dat-o în bălării, cu mândria, că vrea să redea albaiulienilor mândria de a fi albaiulieni. Pfua! Cât despre ce vrea să facă, știe foarte clar ce vrea să facă, deși n-are încă un proiect de oraș, o echipă sau un plan coerent.

Va avea, însă, și un plan, un proiect și o echipă. Mă bazez pe capacitatea partidului de a crea așteptări și a livra promisiuni. Ca idee doar, nene Hațegan, ar merge una cu tramvai în Alba Iulia. Sau, dacă vrei să câștigi cu peste 75%, telegondolă subterană, condusă de Florin Roman!

5 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile