FESTIVALUL ROMAN APULUM aduce în Cetate reenactori și turiști din toată Europa

De mai bine de 2000 de ani, la Alba Iulia, se scrie istorie.

De 10 ani, tot la Alba Iulia, dăm viață istoriei.

FESTIVALUL ROMAN APULUM, ediția a 10-a, refac unul dintre momentele istorice definitorii pentru noi, ca popor: BĂTĂLIA PENTRU DACIA.

Peste 400 de reenactori din Italia, Ucraina, Bulgaria, Malta, Polonia și România, legiuni întregi gata de luptă, daci, romani, barbari, gladiatori, nimfe, târguri de sclavi, toate vor anima timp de 5 zile, începând de astăzi, Cetatea Alba Carolina la FESTIVALUL ROMAN APULUM, cel mai mare festival de reconstituire istorica din Romania.

Trupele de luptători antici vor rămâne cantonate în Cetate până marți, de Sfânta Maria, timp în care albaiulienii dar și turiștii veniți special pentru eveniment vor putea vedea și testa modul de viață de acum două milenii de pe aceste meleaguri. Taberele vor fi instalate în două locații apropiate, pentru a facilita accesul publicului. Astfel, dacii  și aliații lor își stabilesc centrul de antrenament și comandă în curtea Palatului Copiilor, în timp ce romanii vor putea fi găsiți pe platoul din Strada Militari.

“ Istoria se repetă. Istoria se respectă!  Și nu cred să fie loc în România în care istoria să fie mai respectată decât aici, la Alba Iulia. Pentru că, aici, totul în jur e istorie, pe această temelie ne-am clădit noi, ca oraș. Așadar să-i dăm istoriei ce-i al istoriei! Și României, și Europei, măcar puțin din istoria noastră de mai bine de două milenii de prezență continuă aici, la Alba Iulia. Asta facem prin FESTIVALUL ROMAN APULUM, pe care îl deschidem oficial acum, pentru a zecea oară. Personal îl văd ca pe cel mai important festival de reenactment din România și unul dintre cele mai reprezentative din Europa” spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Tururi ghidate gratuite ale principalelor obiective romane din Castrul Apulum vor fi disponibile pentru vizitatori în fiecare zi a festivalului, începând de sâmbătă, iar punctul de plecare va fi Muzeul Principia din Piața Cetății.

Programul complet al festivalului este disponibil pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Alba Iulia si pe www.festivalulromanapulum.ro.

Din 11 pana in 15 august, istoria revine acasă, la FESTIVAUL ROMAN APULUM – o marca înregistrată a Primăriei Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile