Expoziţie de sculptură semnată de Stefan Balog – “Gânduri pietrificate”, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Expoziţia de sculptură: Stefan Balog – “Gânduri pietrificate” va fi deschisă la Muzeul  Naţional al Unirii Alba Iulia / Galeriile expoziționale Alba Iulia din cadrul Sălii Unirii în perioada 10 mai -10 iunie 2023. Vernisajul: miercuri, 10 mai 2023, orele 17,30.

Organizatorii manifestării : Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Fundatia Inter-Art,  Centrul Multicultural “Liviu Rebreanu”  Aiud.

“Chiar dacă titlul expoziţiei este “Gânduri pietrificate”, lucrările lui Ștefan Balog sunt într-o continuă mişcare.

Îmi pare că artistul încearcă să se descătuşeze de partea rigidă a vieţii. Chiar și în zilele artiştilor viaţa poate aduce multe piedici tehnice dar şi emoţionale. Sculpturile lui S. Balog aduc împreună aceste momente private din viaţa cotidiană şi le amalgamează într-un puzzle a cărui imagine de final cere de la privitor atenţie la detalii.

Istoricul de artă W.J.T. Mitchell a oferit imaginilor o poziţie de entitate pe care noi o înţelegem mai mult sau mai puţin, operele de artă fiind într-un continuu proces, noi neînţelegând cum s-au născut și unde vor merge când sau dacă mor. Sculpturile lui S. Balog oferă foarte bine şansa de a vedea acest proces continuu a unei lucrări de artă prin dinamica lor susţinută de texturile contrast”, a precizat Anca Sas, curatorul expoziției.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile