Eveniment cultural la Jidvei, cu ocazia inaugurării unui nou raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba în teritoriu

Joi, 17 martie 2022, de la ora 12.00, la Biblioteca Comunei Jidvei va avea loc un eveniment cultural de amploare, ocazionat de inaugurarea unui nou raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba în teritoriu.

Gazdele s-au pregătit cu o serie de activități, dintre care amintim: prezentarea vieții culturale, a obiectivelor și a expoziției etnografice din comuna Jidvei, pusă la punct de doamna Lenuța Puiu, bibliotecar și autor al monografiei locale, un moment muzical folcloric susținut de Darina Csizer, precum și vernisajul expoziției de pictură a Mariei Stângaciu.

Dintre invitații speciali la evenimentul creat în jurul proiectului Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, o amintim pe doamna Veta Biriș, personalitate a județului Alba și una dintre cele mai cunoscute și iubite interprete de muzică populară de la noi, fiică a satului Veseuș din comuna Jidvei, și pe doamna Maria Florea, care a coordonat decenii la rând celebrul grup al „Fetelor de la Căpâlna”.

La momentele de joi, 17 martie, vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, reprezentanți ai administrației județene și locale, respectiv domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, primarul comunei Jidvei, domnul Alin Trif, precum și viceprimarul Făgețan Vasile, alături de o seamă de consilieri locali, artiști, profesori, elevi și fețe bisericești.

Din partea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor lua cuvântul atât managerul instituției, Silvan Stâncel, cât și prof. Daniela Floroian, moderatorul evenimentului.

Prin intermediul proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, până astăzi, nu mai puțin de 11 comunități din județ au primit câte o mini bibliotecă, încărcată cu sute de volume.

Dincolo de fondul de carte dat în custodia Bibliotecii Comunei Jidvei, prin parteneriatul semnat cu acestă ocazie, între administrația locală și instituția de cultură se pun bazele unor noi colaborări culturale, spre beneficiul locuitorilor comunei.

Activitatea de joi, de la Jidvei, are loc în cadrul proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, alături de partenerii locali: Primăria Comunei Jidvei și Biblioteca Comunei Jidvei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile