Europarlamentarul Victor Negrescu solicită în plenul Parlamentului European sprijin pentru modernizarea fabricilor de armament din Cugir

Europarlamentarul Victor Negrescu solicită în plenul Parlamentului European sprijin pentru modernizarea fabricilor de armament din Cugir în contextul Summitului NATO de la Vilnius și al deciziei Uniunii Europene de a dezvolta industria de apărare.

“România poate fi un hub pentru NATO, mai ales pe zona industriei de apărare. 

De aceea, este esențial să ne consolidăm capacitatea logistică și de producție, de la materiile prime necesare până la resursa umană calificată, folosind inteligent fondurile alocate pentru apărare.

Un exemplu ar fi inclusiv modernizarea fabricilor de armament din Cugir.

Fără NATO, oricare stat din regiune putea fi Ucraina.

De viitorul NATO depinde securitatea noastră, iar o cooperare strânsă între Uniunea Europeană și NATO este vitală”, a declarat eurodeputatul social-democrat de Alba, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat mizele următorului Summit NATO și a solicitat consolidarea flancului estic.

“Summitul NATO de la Vilnius este determinant pentru a arăta unitatea și capacitatea noastră de a ne apăra interesele comune în fața oricăror amenințări.

Concluziile Summitului trebuie să ofere un răspuns ferm și fără echivoc împotriva agresiunii barbare a Rusiei.

Avem nevoie de întărirea prezenței militare NATO pe flancul estic, de garanții de securitate pentru Republica Moldova și pentru zona Mării Negre, de o colaborare extinsă cu Ucraina și de un plan clar pentru securitatea noastră comună”, a explicat europarlamentarul Victor Negrescu, de altfel, singurul reprezentant care a vorbit în nenumărate rânduri despre Alba în legislativul european.

Victor Negrescu europarlamentar PSD

Membru S&D

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile