Eurodeputatul Victor Negrescu, PSD Alba, a solicitat în plenul Parlamentului European mai mult sprijin pentru antreprenorii din Blaj și Ocna Mureș

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii privind starea IMM-urilor la nivel european, mai mult sprijin pentru antreprenorii din Alba, făcând referire la cei din Blaj și Ocna Mureș.

“Economia europeană depinde de IMM-uri. Peste 98 la sută din întreprinderile din Uniunea Europeană sunt companii mici și mijlocii, produc peste 70 la sută din valoarea adăugată a economiei europene și generează zeci de milioane de locuri de muncă în toate statele membre.

Din nefericire, aceste date sunt deseori ignorate. Micul antreprenor este lăsat să se descurce singur în timp ce alții beneficiază de miliarde de euro prin ajutoare de stat și acces preferențial la fonduri europene.

Șansele pentru un antreprenor din Blaj, Ocna Mureș, comunități mici, să reușească sunt mult mai mici decât pentru un întreprinzător din marile capitale europene. Iar posibilitatea ca el să reușească, dacă este dintr-un grup vulnerabil sau dintr-o comunitate mai mică scade exponențial”, a declarat reprezentantul României în Parlamentul European, Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat a propus colegilor eurodeputați și Comisiei Europene crearea unui pact european pentru IMM-uri menit să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului și companiile mici și mijlocii din toată Europa.

“Trebuie să găsim o manieră pentru a sprijini IMM-urile, pentru a le ajuta să profite de piața internă, dar în același timp să creștem interacțiunea cu tot ce înseamnă companiile performante din Europa.

Propun un Pact European pentru IMM-uri menit să dezvolte educația antreprenorială, să creeze o reglementare accesibilă și, de asemenea, să reușim să creăm un fond dedicat startup-urilor la nivel european” a conchis europarlamentarul Victor Negrescu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile