Eurodeputatul Victor Negrescu, coordonatorul județean al PSD Alba, ales chestor al Parlamentului European – cea mai importantă funcție deținută de un român în legislativul european

Coordonatorul județean al PSD Alba, eurodeputatul (S&D) Victor Negrescu, a fost ales, joi, chestor al Parlamentului European, funcție esențială în procesul decizional din legislativul european și cea mai importantă responsabilitate deținută de un român în actualul legislativ european.

Alegerea sa în funcția de chestor aduce un plus de prestigiu și influență pentru România și Partidul Social Democrat în cadrul Parlamentului European. Victor Negrescu va reprezenta țara noastră la un nivel înalt, având posibilitatea de a promova interesele și valorile românești în cadrul instituțiilor europene. Experiența sa și cunoașterea mecanismelor legislative și privind relațiile diplomatice sunt aspecte relevante în exercitarea noii sale funcții.

”Am militat și voi lupta în continuare pentru o reprezentare cât mai bună a României la cel mai înalt nivel pentru a crește influența țării noastre și contribui la dezvoltarea Uniunii Europene în interesul cetățenilor. Sunt onorat să reprezint județul Alba la cel mai înalt nivel.

Le mulțumesc colegilor mei din Parlamentul European, grupului S&D, conducerii PSD și delegației noastre din legislativul european pentru susținerea și sprijinul acordat”, a transmis Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație şi Cultură (CULT) din Parlamentul European.

În calitate de chestor al Parlamentului European, Victor Negrescu va avea o responsabilitate importantă în gestionarea relațiilor cu grupurile politice din cadrul Parlamentului, precum și în colaborarea cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene. De asemenea, el va fi implicat în coordonarea birourilor de legătură ale Parlamentului European, asigurând astfel o comunicare eficientă și o cooperare solidă între instituțiile europene. Alegerea sa în această funcție reprezintă o confirmare a competențelor sale în domeniul politic și european, dar și o recunoaștere a angajamentului său în acest domeniu.

Comunicat de presă,

Organizația județeană a PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile