Elevii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au marcat “Săptămâna Verde” alături de Garda de Mediu Alba

Elevii de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au marcat Săptămâna verde alături de reprezentanții Gărzii de Mediu Alba. În colaborare cu Inspectoratul Școlar Alba şi cu unităţile de învăţământ, în această perioadă sunt în derulare acţiuni în cadrul cărora copiii şi elevii vor fi informaţi despre importanţa protecţiei mediului şi misiunea Gărzii Naţionale de Mediu.

Abordarea urmărește creșterea expunerii elevilor la informații referitoare la factorii care duc la degradarea mediului și schimbările climatice, asigurând și contextul pentru a se implica, în timpul perioadei de școlarizare, în activități aplicate de protecție a mediului. Prin urmare, educația și pregătirea adecvată cu privire la mediu și climă trebuie să se desfășoare la diverse niveluri, începând de la vârste mici.

Nevoia de a acționa în aceste domenii este accentuată și de efectele din ce în ce mai vizibile ale schimbărilor climatice în lume și în țara noastră (secetă agresivă, valuri de căldură atipice, precipitații masive și inundații etc.).

Aceste acțiuni au menirea de a promova respectul pentru mediu în seria valorilor care stau la baza sistemului de educație și prevede corelarea obiectivelor de învățare cu politicile publice și cu obiectivele majore ale sistemului de educație, care includ, printre altele, educația privind mediul înconjurător, sustenabilitatea și limitarea schimbărilor climatice, promovată și susținută de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile