Elevii cu SKEPSIS reprezintă Alba Iulia Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret ”PRIESTS OF ARLEKIN”, organizat în Bulgaria !

În perioada 05.06.2024-08.06.2024, elevii care urmează programul de formare în arta actorului în cadrul Grupului Skepsis vor reprezenta Alba Iulia și România la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret ”PRIESTS OF ARLEKIN”, care se va desfășura la Pernik, în Bulgaria.

Elevii cu  Skepsis, sub denumirea SKEPSIS STUDIO, vor prezenta în cadrul festivalului spectacolul ”Elegii pentru ființe mici” –  un spectacol original, cu caracter liric, creat de Viorel Cioflică pe baza unei serii de poeme semnate de Eugen Ionescu.

”Grație prestațiilor frumoase din anii precedenți, suntem pentru a III-a oară consecutiv invitați să facem parte din programul acestui important eveniment internațional dedicat promovării artei în rândul elevilor. Am ales să propunem un spectacol sensibil, care cere un plus de maturitate, curaj și dăruire. Fiind un eveniment internațional, spectacolul va fi jucat în limba engleză. Sunt sigur că elevii noștri se vor ridica la înălțimea așteptărilor și vor onora prin prestația lor caracterul jubiliar al evenimentului!” – Viorel Cioflică.

.

Festivalul PRIESTS OF ARLEKIN a ajuns la cea de-a X-a ediție, este organizat de Municipalitatea Pernik și Teatrul Municipal ”Boyan Danovski”, Complexul Uniunea Copiilor – Centrul de Suport pentru Dezvoltare Personală, fiind un eveniment care urmărește promovarea organizațiilor de tineret și trupelor de elevi care activează în cadrul acestora pe diverse ramuri artistice: teatru, dans, animație, muzică.

Participarea este un rezultat al programului SKEPSIS STUDIO – un program continuu de dezvoltare personală și formare în arta actorului inițiat în 2012 și deschis elevilor din Alba Iulia și din județul Alba.

”Grupul Skepsis a pus bazele unui program educațional de dezvoltare personală și de formare artistică de succes. An de an, unii dintre elevii noștri transformă pasiunea în profesie, devenind studenți în centre universitare de tradiție. Reușitele lor ne fac să fim mândri, să avem încredere în ceea ce facem și să continuăm să punem în valoare potențialul creativ local. Alături de noi se pregătesc în prezent 42 de elevi din mai multe școli generale și licee din Alba Iulia și alte localități din județul Alba.” – Viorel Cioflică.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile