Elevii Colegiului Militar Alba Iulia, vizită în Campusul Nokia: “Cum va arăta lumea în viitor, este aproape imposibil de intuit”

Cum va arăta lumea în viitor, este aproape imposibil de intuit, însă cum a arătat pentru noi ziua de vineri este fascinant de descris.

Cu mare bucurie am primit în Campusul Nokia vizita profesorului Alexandru Mironov însoțit de elevi pedanți, îmbrăcați în uniforme, veniți tocmai de la Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia, împreună cu reprezentanți ai conducerii acestuia.

În timpul vizitei, am fost plăcut surprinși să aflăm că musafirii noștri urmează să inaugureze un hub de știință și tehnologie pentru elevi la Alba Iulia.

În a doua parte a zilei, a urmat conferința „Conectați la viitor – Știința și meseriile viitorului”, desfășurată la Universitatea de Vest din Timișoara și susținută de Nokia, unde domnul profesor Mironov împreună cu fizicianul și cercetătorul științific Claudiu Tănăselia ne-au plimbat prin istorie, atât cea trecută, cât și cea viitoare, trezind în mințile participanților o mulțime de întrebări.

Dacă ar fi să spicuim doar câteva dintre cele prezentate în cadrul conferinței, am putea spune așa:

– în cadrul misiunii DART, NASA – National Aeronautics and Space Administration a reușit să devieze de la orbita sa normală un asteroid, dovedind astfel că avem capacitatea necesară să ne apărăm în cazul în care ar exista posibilitatea ca un asteroid să se îndrepte spre Pământ; din acest punct de vedere, putem sta liniștiți pentru cel puțin următoarele sute de ani.

– o nouă misiune spațială pe Lună, Artemis III, este aproape;

– oricine poate înțelege orice, cu condiția să folosești cuvintele potrivite pentru mintea lui. Transmite Nokia Timisoara Careers.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile