DSVSA Alba, amenzi de peste 35.000 de lei. Controale la farmacii si cabinete veterinare din județ

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a continuat, în lunile ianuarie și februarie 2023, verificările la farmaciile veterinare și la cabinetele medicale veterinare, pentru a se asigura că legislația sanitară veterinară este respectată.

În urma acțiunilor de control din acest an au fost aplicate sancțiuni contravenționale la 13 farmacii veterinare, respectiv la 16 cabinete medicale veterinare, în valoare totală de 35.800 de lei, conform Hotărârii de Guvern 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

În cazul farmaciilor veterinare, sancțiunile contravenționale au vizat în principal următoarele abateri:

– Nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare (eliberarea produselor medicinale veterinare fără prescripții medicale veterinare);

– Nerespectarea reglementărilor sanitare veterinare privind comercializarea produselor medicinale de uz veterinar.

În cazul cabinetelor medicale veterinare, sancțiunile contravenționale au vizat în principal următoarele neconformități:

– Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de depozitare a produselor de uz veterinar;

– Nerespectarea prevederilor legale privind înregistrarea şi păstrarea evidenţelor referitoare la animalele tratate, produsele medicinale administrate, durata tratamentului şi perioada de aşteptare, precum şi nerespectarea perioadei de aşteptare pentru animalele tratate şi produsele obţinute de la acestea.

DSVSA Alba va continua supravegherea comercializării și utilizării produselor medicinale veterinare prin noi acțiuni de control, dar și supravegherea respectării de către cabinetele medicale veterinare a legislației în vigoare. Transmite DSVSA Alba.

*Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva abnews.ro

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile