DSP Alba: Au fost înființate două centre de vaccinare împotriva COVID-19 cu noul vaccin

În județul Alba au fost înființate două centre de vaccinare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 cu noul vaccin Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5 – Pfizer BioNTech. Acestea au fost organizate în unități sanitare, respectiv în Spitalul Orășenesc Cugir și Spitalul Orășenesc Câmpeni.

  1. Centrul de Vaccinare Spital Orășenesc Cugir

Cugir, str. Nicoale Balcescu nr. 5

0258751621

Luni-Vineri 9.00-14.00

2. Centrul de Vaccinare Spital Orășenesc Câmpeni

Câmpeni, str. Horea nr. 63

0258/771715

interior 55

Luni-Vineri 8.00- 12.00

În aceste centre de vaccinare se utilizează noul vaccin împotriva COVID-19, Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5 – Pfizer BioNTech, adaptat pentru tulpinile de virus care se află în circulație în prezent.

Vaccinarea este gratuită, nu este obligatorie, se face la cerere, pe baza consimțământului informat. Persoanele eligibile sunt cele cu vârsta peste 12 ani cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 și pentru care au trecut cel puțin 3 luni de la administrarea ultimei doze de vaccin COVID. Vaccinarea se recomandă în special la persoanele peste 65 ani, la bolnavii cronici, persoanele vulnerabile care sunt la risc de a dezvolta forme severe de boală. Nu vor fi vaccinate persoanele care au alergie la substanța activă sau la oricare alt ingredient al vaccinului.

Totodată, reamintim că vaccinarea poate fi efectuată și în cabinetele medicilor de familie (vezi lista medici de familie vaccinatori pe site-ul DSP Alba), pe bază de programare.

BIROUL DE PRESĂ AL DSP ALBA

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile