DSP Alba a demarat 2 anchete epidemiologice în urma a două evenimente petrecute sâmbătă seara în județ

DSP Alba a demarat 2 anchete epidemiologice în urma a două evenimente petrecute sâmbătă seara în județ. Este vorba despre o cununie care a avut loc la o pensiune de pe raza comunei Ocoliș unde, din cele 40 de persoane participante, 7 au acuzat stări de rău și au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, și anume Spitalul Municipal Turda. 3 au plecat acasă în cursul nopții iar 4 (2 bărbați și 2 femei) au fost internați însă în prezent starea lor este una bună.
Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanșată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia. Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău ușoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalți au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane.
În ambele cazuri menționate inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanți ai DSVSA Alba și cei ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat în teren pentru a preleva probe din mâncarea servită cât și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locații pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecție alimentară. Vom reveni cu concluzii și măsuri după finalizarea analizelor de laborator și a anchetelor epidemiologice.

Alexandru Sinea, director DSP Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile