Dorin Nistor: Proiecte de 11 milioane lei pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a școlilor din Sebeș

Primăria Municipiului Sebeș a elaborat și a depus un nou proiect pentru finanțare europeană. Acesta vizează toate unitățile școlare din Sebeș – grădinițe, școli și licee – care vor putea beneficia de înnoirea bazei materiale prin dotarea cu echipamente și elemente de mobilier moderne, cu accent pe digitalizare și informare: table interactive, sisteme de tip desktop și sisteme all-in-one, sisteme video și de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și scannere, dotări specifice laboratoarelor de științe și de informatică, dotări și mobilier pentru săli de clasă, ateliere de practică și săli de sport.
Rezultatele proiectului se vor regăsi în toate grădinițele, școlile și liceele Sebeșului:
– dotarea cu echipamente de tehnologie a informației (TIC) a sălilor de clasă existente – 160 de săli de clasă;
dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de clasă existente – 169 de săli de clasă;
dotarea cu echipamente TIC a laboratoarelor de informatică – 6 laboratoare;
dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a laboratoarelor de științe (fizică, chimie, biologie) – 6 laboratoare de științe;
dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor școlare – 6 cabinete școlare;
dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipament digital a cabinetelor de consiliere și asistență – 7 cabinete;
dotarea cu mobilier și materiale didactice a sălilor de sport – 6 săli de sport.
Valoarea totală a proiectului depus pentru finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 11.074.120,96 lei, iar contribuția Municipiului Sebeș este de 186.627,70 lei.
Cu siguranță, există cerința de investiții care să se concentreze pe creșterea calității actului educațional prin asigurarea dotărilor necesare, inclusiv a laboratoarelor de specialitate și de informatică. Starea, locația și tipul infrastructurii educaționale au impact nu numai asupra accesului la educație, ci și asupra calității acesteia, asupra moralului copiilor și cadrelor didactice, precum și asupra capacității școlii de a utiliza metode pedagogice moderne.
Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile