Vasile Spătariu, consilier local PSD, îl acuză pe Dorin Nistor, primarul din Sebeș, că a mințit cu bună știință peste 400 de familii din zona Răhău, cărora le-a promis că va rezolva problema canalizării din zonă. De asemenea, Spătariu susține că minciunile și promisiunile lui Nistor fac parte dintr-un plan de manipulare a cetățenilor din zonă, pentru a-și asigura voturile acestora la alegerile de peste câteva luni.

”Ați mințit și ați dat speranțe deșarte unor oameni”, i-a transmis Vasile Spătariu primarului municipiului Sebeș, după ce acesta a afirmat că proiectul tehnic pentru canalizarea din Răhău este finalizat.

”Minciuna are picioare scurte… dle primar acum o lună ne-ați mințit că proiectul tehnic pentru canalizarea din Răhău este finalizat, urmând ca după aprobarea bugetului să scoateți investiția la licitație pentru execuție. Spre surprinderea mea la ședința de aprobare a bugetului am aflat că proiectul este doar în curs de elaborare și ați alocat suma de 234 mii lei pentru proiect tehnic și actualizare deviz general, ceea ce reprezintă doar 2,75% din suma totală necesară, nici vorba de execuție cu banii aceștia. Pentru rețeaua de gaz nu ați alocat nici un leu pentru anul 2020, în condițiile în care pentru anul 2019 ați avut disponibili 27 mii lei pe care nu i-ați utilizat. PS: „Ați mai promis astea și anul trecut…” a fost remarca lui  Vasile Spătariu, consilier local al primăriei Sebeș, scrisă pe facebook.

Vasile Spătariu ne-a precizat că Dorin Nistor a avut o întâlnire în 27 ianuarie 2020 cu locuitorii din Răhău, prin intermediul căreia a spus ceea ce s-a realizat în localitate și care îi sunt planurile pe anul 2020 și atunci a fost momentul când a afirmat că proiectul tehnic pentru canalizarea din Răhău este finalizat. În ședința consiliului local din data de 20 februarie, Vasile Spătariu a sesizat faptul că obiectivului de canalizare i s-a alocat o sumă foarte mică, ceea ce înseamnă că investiția nu poate să înceapă anul acesta.

”A mințit și am și dovada. A spus că este finalizat proiectul înainte de alegeri, se pare că și domnul primar Dorin Nistor apelează la minciuni înainte de alegeri. Candidează din nou și fură startul campaniei electorale încercând să îi manipuleze pe cetățeni, tergiversează lucrurile. Bani nu sunt pentru astfel de investiții și se poate verifica bugetul local aprobat prin HCL 37/2020. Aceeași situație este și în cazul proiectului pentru introducerea gazului. Domnul Nistor a avut bani în 2019 dar a preferat să amăgească oamenii și să nu realizeze nimic”, ne-a precizat Vasile Spătariu, consilier local Sebeș.

Până la publicarea acestui text, Dorin Nistor nu a putut fi contactat pentru a transmite o poziție a sa în legătură cu acuzațiile consilierului Spătariu. Vom reveni.

foto: Vasile Spătariu

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile