Doi inculpați trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru contrafacerea unei mărci

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, la data de 05.03.2025, emiterea rechizitoriului și trimiterea în judecată a 2 inculpați, persoană fizică și persoană juridică, pentru comiterea infracțiunilor de contrafacerea unei mărci, prev. de art. 102 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 84/1998.

DCIM/100MEDIA/DJI_0107.JPG

Ca stare de fapt s-a reținut aceea că, în cursul anilor 2023 – 2024, la un depozit clandestin situat administrativ în raza jud. Mureș, inculpații au contrafăcut cantități mari de detergenți din game premium prin aceea că, folosind o instalație de îmbuteliere, au transferat detergent lichid în formă brută din containere de 1000 de litri de tip IBC (achiziționat din Ungaria) în bidoane având forme asemănătoare cu cele ale produselor originale, asupra cărora au aplicat etichete care imită produsele originale, după care au aplicat capace și au ambalat bidoanele în cutii din carton.

În vederea documentării activității infracționale au fost efectuate percheziții domiciliare, ocazie cu care a fost descoperite o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, capace, cantități mari de detergenți în containere de 1000 de litri de tip IBC și cantitatea de 8 340 litri detergenți lichizi ambalată în bidoane de 5 litri și purtând etichete care imită produsele originale.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani găsite cu ocazia perchezițiilor (51 250 de lei și 1 000 de euro), bunuri mobile (2 autoutilitare, utilajele folosite în activitatea infracțională, 3 containere de tip IBC de 1000 de litri conținând detergenți în formă brută, cantitatea de 8 340 litri detergenți lichizi ambalată în bidoane de 5 litri), dar și asupra unor conturi bancare în lei și euro, până la concurența sumei de 214004 lei, reprezentând prejudiciul cauzat titularilor mărcilor înregistrate.

Context

În cursul lunii octombrie, anul 2023, între autoritățile române (prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia) și cele maghiare (prin Biroul Procurorului General al Ungariei), cu intermedierea Eurojust, a fost încheiat, în temeiul art. 13 din Convenția cu privire la asistență judiciară reciprocă între statele membre ale U.E. din 29.05.2000, un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu scopul documentării și probării unei activități infracționale constând în contrafacere de detergenți din diferite game premium, urmată de introducerea pe piață prin vânzarea lor către diferiți cumpărători din raza mai multor județe.

În baza schimbului de informații și a probelor administrate, la data de 20.02.2024 au fost efectuate, concomitent, atât în România, cât și în Ungaria, un număr total de 41 de percheziții domiciliare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile