În timp ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba ne reamintea că în județul Alba persistă tot felul de interdicții, inclusiv nunțile în spațiul deschis, joi, 13 mai 2021, președintele României a făcut anunțul mult așteptat:

De la 15 mai 2021 românii nu mai sunt obligați să poarte masca de protecție în aer liber, cu excepia spațiilor aglomerate: piețe, târguri, stații de transport în comun, magazine etc.

Tot de la 15 mai, sunt eliminate restricțiile de circulație pe timpul nopții.

De asemenea, magazinele revin la programul normal, nelimitat de restricții orare.

Activitățile sportive vor fi posibile cu o prezență a publicului de 25 la sută.

Din 1 iunie vor funcționa normal restaurantele și hotelurile, dar respectând un anumit grad de ocupare (probabil 70 la sută, autoritățile vor stabili gradul de ocupare).

Din 15 mai, se pot organiza nunți, botezuri, mese festive:
– în aer liber este permisă prezența a 70 de persoane
– în spații închise este permisă prezența a 50 de persoane

Numărul participanților va crește gradual, la 1 iunie și la 1 august, a mai spus Klaus Iohannis.

„În ceea ce privește activitățile în sălile de sport sau evenimentele festive (nunți, botezuri), dacă organizatorul garantează că toți participanții sunt vaccinați, numărul participanților poate fi mai mare (n.a. – număr maxim de persoane, dar în funcție de suprafața disponibilă)… În ceea ce privește școlile, ele rămân să funcționeze după cele trei scenarii (verde, galben, roșu) în funcție de incidența din fiecare localitate, dar sper că la finalul anului școlar toți elevii vor fi în școli. Până atunci să mergem la vaccinare”, a declarat Iohannis.

4.5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile