Digitalizarea administrației publice locale din Alba Iulia, una dintre prioritățile lui Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România la Primăria Municipiului!

Deși suntem în 2020, în momentul de față, birourile, compartimentele, serviciile, direcțiile etc. din cadrul administrației locale din Alba Iulia funcționează aproape la nivelul anilor ’90. Ca să intri în posesia unui document, ești nevoit să treci pe la mai mulți funcționari, lucru care presupune un volum de muncă mai mare, un timp de așteptare mai lung și, de ce nu, arată dovada incapacității celor care ne conduc, în raport cu cetățeanul plătitor de taxe și impozite.

E limpede că digitalizarea nu mai este o vorbă în vânt, ci o prioritate pe care orice edil trebuie să și-o asume și, implicit, să găsească resursele financiare pentru a o implementa. E inadmisibil să trăim într-o eră a internetului iar noi să umblăm cu teancuri de hârtii „la purtător”, în loc să trimitem un email, ori să stăm la cozi interminabile pentru lucruri care pot fi rezolvate, în câteva minute, de pe un calculator sau telefon.

În calitate de candidat la primăria municipiului Alba Iulia, reafirm faptul că digitalizarea administrației publice este cuprinsă în conținutul proiectelor naționale ale partidului PRO România și că este una dintre prioritățile din programul meu politic. E calea sigură și eficientă de reducere a birocrației, de creștere a transparenței în relația autorităților cu fiecare dintre noi și singura variantă de a ne alinia la timpul prezent.

O administrație digitalizată devine, automat, o administrație mai suplă, mai ușor adaptabilă și subscrisă principiilor de eficiență și performanță. Iar ”on-line” trebuie să fie primul cuvânt la care trebuie să ne gândim atunci când ne referim la serviciile publice.

E timpul ca fiecare dintre noi să devenim conștienți de drepturile pe care le avem și, la fel cum suntem buni atunci când e vorba de achitarea taxelor și impozitelor, să primim, din partea autorităților, respectul care ni se cuvine!

Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Alba Iulia

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile