De Ziua Universală a Iei, vă invităm la șezătoare. Expoziții de carte, foto și de ii, la Galeria de Artă și la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită să sărbătoriți Ziua Universală a Iei, în cadrul mai multor evenimente culturale, organizate împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia.

 Mâine, 23 iunie 2023, vă așteptăm la Galeria de Artă Alba Iulia, începând cu ora 14.00, pentru a participa la vernisajul expoziției personale de ii a doamnei Maria Anca, tezaur uman viu al județului Alba, organizată de Atelierul „Alba coase ie” al Centrului de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia. Cu această ocazie veți putea descoperi universul satului românesc, așa cum a fost trăit, povestit și dat mai departe la Mogoș, județul Alba. Prezintă „Tradiții și obiceiuri de Sânzâiene în satul românesc” preotul paroh Călin Oprean, iar „Claca de coasă de la Mogoș”, bibliotecara Olga Oprean. Totodată, veți putea admira și  expoziția etnografică de fotografie „Claca de coasă de la Mogoș”.

La ora 15.30, vă așteptăm la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia, pentru a lua parte la șezătoarea tradițională la care îi avem ca invitați pe interpreții de folclor Toma Ioan Cosmin și Tudor Limbean. În deschidere va fi vernisată expoziția colectivă de pictură „Satul românesc”, un produs al Atelierului de pictură al Centrului de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, precum și o expoziție de carte de etnografie, tradiții, obiceiuri și ocupații tradiționale.

Sâmbătă, 24 iunie, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în intervalul 10.00 – 18.00, veți putea găsi diverse expoziții de carte, desen, fotografie, toate având ca subiect ia și folclorul românesc. Nu în ultimul rând, tot aici veți putea urmări și filmul documentar „Ițe de Sălciua. Povestea Tezaurului Uman Viu Olivia Toma”.

Evenimentele pregătite cu ocazia Zilei Universale a Iei sunt  organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în cadrul proiectului 3.22 RomânIA tradițională, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile