Cum l-a făcut Albu pe Roman să vadă negru în fața ochilor

Văleu, oameni buni, lăsați tot ce faceți și rugați-vă pentru liniștea lui Florinache Roman, că-i omul negru de supărare. Da’ așa supărat e marele politicianuț, de zic colegii lui de prin PNL că ai fi putut să înveți înjurături, ascultând ce era la gura lui zilele trecute.

Povestea, zic sursele noastre, e cam așa. Roman, în calitatea lui de sforar șef al organizației PNL Alba și om care face combinațiile pe la București – că Dumitrel e un fel de președinte de paie în relația cu șmecherii din Capitală – l-a chemat pe Mircea Fechet, noul ministru al Mediului, să facă o vizită în Alba. Că deh, tot am avut inundații prin niște sate. Ei bine, chiar dacă Florinache a făcut vorbele, de vizită s-a ocupat prefectul Albu, că de-aia e omul reprezentant al Guvernului în teritoriu, când îi dă voie Dumi să fie asta.

Iar Albu a pregătit vizita așa de bine, că a uitat să-l așeze la masă pe Roman. Adică, i-a pus pe subprefecți, pe Dumitrel, pe vicepreședinții Hațegan și Fulea, le-a făcut și țidule cu numele și tot tacâmul, iar pe Florinache nix, nada, nimic. Vă dați seama, a făcut ăsta micu’ o criză, nici n-a mai intrat în sală la Prefectură. Se poate vedea pe pagina lor de facebook, la postarea din 3 iulie. Că mai erau și alții pe acolo, primari, șefi de deconcentrate, parlamentari, cu toții veniți să se uite în gura lui Fechet ăsta de la Mediu. Numai Roman nu apare în pozele din sală.

După ședința lui pește prăjit, de la Prefectură, mi ți l-a prins Florinache al nostru pe Albu în fața instituției, la mașină, și i-a umplut frigiderul, cât să-i ajungă pentru încă o pandemie.

După chestia asta, au mers băieții, cu alai – gașcă mare, la Ighiu, unde fuseseră inundații. Și, pentru că așa se face într-o localitate lovită de inundații, au servit șampanie, s-au tras în poze, au zâmbit și toate alea, de lipsea doar să scoată primarul folcloristele de pe undeva, să fie meniu complet.

Cum n-au fost folcloriste, din ce știm noi, a fost însă Florinache Roman, care mi ți l-a mai luat la o tură pe nenea Albu, de i-a umplut și lada frigorifică. Și, zic sursele noastre, i-ar fi trosnit Florinache niște cuvinte lui Albu, de tresăreau și bombardierii prin tufișuri.

Albu, desigur, n-a zis nici pâs, fiind mut ca lebăda, tăcut ca gâsca și spășit ca un pudel care tocmai a fost prins că a ros papucii. După care s-ar fi dat lovit câteva zile, nici pe la serviciu n-a mai trecut, să nu care cumva să fie ăsta mic și nervos prin zonă.

Acum, după tot circul ăsta, cel mai probabil se va băga Dumitrel să aplaneze, să pupe copii pe frunte și să-i pună să-și dea mâna, vorba piesei “pace, pace, între două dobitoace”. Ceea ce nu-i neapărat de bine, că lumea ar gusta probabil un meci de box între ăștia doi. Noi, clar, am paria pe Florinache, că-i negru în cerul gurii, în timp ce Albu pare genul ăla de în fiecare zi era rândul lui să ude buretele și să șteargă tabla.

4.9 7 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile