Cum ar vrea Todosiu să-i dea lui Pleșa cheile USR Alba Iulia. Povestea unui puci ratat

În weekendul care tocmai a trecut, la sediul USR din Alba Iulia, a avut loc o adunare generală a membrilor, convocată de Todosiu Beniamin, și care s-ar fi vrut un fel de puci. Dar care a eșuat. Să vă povestim.

Beniamin Todosiu, în caz că nu v-ați prins din titlu despre cine-i vorba, este deputat USR și președinte al filialei județene. E băiatul ăla de-i absolvent de postliceală, însă care spune oricui îl ascultă că el e absolvent de medicină. Iar omulețului ăsta îi place atât de mult deputăția, că ar mai vrea un mandat. Așa, cât să termine facultatea, căci din ce-am auzit noi s-ar fi apucat omul și de facultate. Așa e în politică, imediat ce te-ai înșurubat în funcție, te apucă cheful de studiu. Probabil că, undeva la orizont, îl așteaptă și un doctorat, că doar cineva trebuie să ducă știința pe noi culmi. Însă pentru asta trebuie să ai o facultate, un master, oricât de deputat “absolvent de medicină” te crezi tu.

Ei bine, lui deputățică Todosiu îi tot șoptește Pleșa în ureche că el fără el și procentele lui nu mai pupă un mandat. Ceea ce e parțial adevărat, căci fără Pleșa chiar nu pupă, însă cel mai probabil nu va pupa nici cu Pleșa de mână. Asta pentru că între timp i s-au cam evaporat și lui Pleșa procentele, de când cu tramvaiele din oraș și alte mari realizări care există doar în arhivele cu promisiuni electorale.

Iar Pleșa îi șoptește toate astea lui Todosiu căci și lui îi cam fuge preșul politic de sub picioare. Mai exact, din sursele noastre, omul a tot bătut și bătut pe la ușa PNL, i s-a agățat lui Dumitrel de clanță, l-a scuturat din scame, doar-doar o beli Dumi berbecul cel mare la întoarcerea fiului risipicios în partid. Ba chiar s-a și cerut prin presă, unde și-a răspuns singur la întrebări și a declarat că nu exclude să se ducă „acasă”, că el e liberal, mediu privat, bla bla. Deși Pleșa a jucat ultima dată în mediul privat pe vremea când abia apăruseră soneriile polifonice la telefoane, în rest fiind înșurubat de partid prin sinecuri precum Electrica ori un mandat și jumătate viceprimar la Hava. Numai că n-a fost să fie, cei de la PNL, în speță Hațegan, șeful organizației municipale, a ieșit și a zis public că Pleșa nu-i vreo opțiune. Și nu-i, căci sunt pe la PNL cel puțin vreo 3 oameni care se uită în jos spre Pleșa din orice sondaj.

Așa că Pleșa pare „decis” să rămână la USR. Că, sanchi, el n-a vrut niciodată să plece. Ba chiar s-a dus la o ședință, în urmă cu ceva vreme, și i-a făcut pe toți cu ou și oțet, că el e omul, lumina și viața partidului, în beciul beciului, amin. Citiți aici povestea.

Acum, chiar dacă Pleșa ar vrea să plece, problema celor din USR Alba Iulia nici măcar nu e asta. Mai exact, problema lor e că, de fapt, Pleșa încă n-a venit în USR, nu că ar vrea să plece. Că, de plecat, toată organizația municipală l-ar cam vrea plecat, însă se cam opun ăia de la București, că nu dă bine la imagine să dai afară un primar în funcție. Fie el și unul cu problemele de dulap plin de schelete precum Pleșa. Mă rog, cel puțin nu încă, până nu apar public problemele alea.

Așadar, Pleșa rămas fără prea multe opțiuni, împreună cu Todosiu, care vede și el că partidul stă așa bine de-i joacă și AUR în procente, au decis să facă niște schimbări. Adică, pe scurt, să dea jos conducerea organizației municipale și să-l pună pe Pleșa mare șef. Rețineți că Pleșa, în interiorul USR, abia dacă a prins membru în Biroul Județean la alegerile interne, în condițiile în care câștigase deja Primăria, însă le cam dăduse cu tifla ălora de prin partid, motiv pentru care ăia numai că nu și-au bătut joc de el. De fapt, și-au cam, că doar când ești ditai primarul și în partid iei cele mai puține voturi la orice fel de alegeri, e clar că ești punch-line-ul oricărei discuții interne.

De ce ar vrea Pleșa acum organizația municipală? Păi, pentru că, altfel, nici măcar dacă rămâne la USR nu va rămâne de fapt la USR, că au să-l faulteze „colegii” lui de nu se vede. Sau, ca să zicem așa, după ce PNL i-a închis ușa, Pleșa și-a adus aminte de o vorbă celebră și a decis că, decât codaș penelaș, mai bine-n usere fruntaș.

Numai că, ghinion! În ciuda susținerii lui Todosiu „postliceală” Beniamin, în ciuda poveștilor cu ăia de la București, care-l iubesc și susțin până în pânzele albe, băieții și fetele din organizația municipală, care altfel și-au rupt papucii și pierdut nopți în campanie ca să iasă Pleșa primar, au zis un hotărât: Mmmm, mnea! Dar ce zicem noi că „mnea”, că sentimentul de „pleacă băi d-aici cu de-astea” era așa de general resimțit, că nici măcar nu s-a ajuns la vreun vot. Că n-avea sens, ce să votezi când nimeni de acolo nu te halește?

Așa că, până la urmă, tot la Dumitrel și Roman îi rămân speranțele lui Pleșa. Sau, cine știe, poate că după ce-l va da USR afară, că într-un final îl vor da, negreșit, se va duce „în privat”. Adică nu va mai candida, ba chiar va susține candidatul PNL, și va ajunge și el „în privat”, la vreo deconcentrată, la vreo direcție sau la vreo companie de stat.

4.7 6 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile