Cum a pus Primăria batista pe țambal în cazul sacilor cu mii de cărți de identitate, dosiți ilegal în subsolul Poliției Locale

Au trecut mai bine de 100 de zile de când scriam acest text –

Saci cu acte de identitate și documente personale, găsiți în subsolul Poliției Locale Alba Iulia

– în care arătam cum saci cu acte de identitate și documente personale au fost găsiți în subsolul Poliției Locale, în timp ce se efectua o igienizare a respectivului spațiu.

Situația era una nu doar ciudată ci și ilegală, dat fiind că Legea 363 din 2018, privind protecția datelor personale, GDPR, prevede în mod expres pașii care trebuie urmați în această situație. De altfel, am prezentat în textul inițial am și prezentat pasajul din lege pe care fapta prezentată îl încalcă.

La momentul respectiv, toți reprezentații Primăriei Alba Iulia, contactați pentru a prezenta situația, au încercat să o bagatelizeze, să o prezinte ca pe nimic mai mult decât o eroare nevinovată. Atât Gabriel Pleșa cât și Emil Popescu au oferit niște explicații puerile, că nu știau, că au fost găsite la curățenie și că, orișicum, nu-i cine știe ce chestie, că erau acte expirate. Sigur, există lege, cum ziceam mai sus, care precizează clar ce trebuie făcut cu documentele expirate, însă ele pare că au stat, bine-merci, în beciul poliției locale și, sanchi, nimeni nu știa de ele.

Evident, departe de noi gândul de a acuza că cei din conducerea Primăriei au folosit respectivele documente la ceva, însă nu-i ca și cum ele nu ar putut fi folosite.

Desigur, pentru toată situația ar fi trebuit să avem un răspuns de la organele competente. N-avem, însă, așa ceva în Alba.

Șeful Poliției Locale, Ciprian Hârceagă, ne-a invitat la momentul respectiv să mergem să vedem locul, să ne prezinte o poziție și să explice, pe cât poate de bine, situația. Evident, n-a explicat nimic din ce nu știam deja de la primar și viceprimar, anume că sacii cu documente fuseseră găsiți cu ocazia curățeniei. Și că nu-i cine știe ce problemă, no biggie.

La momentul respectiv, în data de 12 august, șeful Poliției Locale, Ciprian Hârceagă ne-a explicat că demarase deja – câtă promptitudine, nenicule! – o anchetă administrativă și că, de îndată ce va fi finalizată, ne va remite rezultatele ei. Sau le va face publice.

O pluă! Administrația Pleș a pus batista pe țambal și, ca mai mereu, a mizat pe capacitatea nesfârșită de uitare a românului și a presei. În plus, probabil nici n-a vrut soția să-i zică nimic lui Ciprian, ea fiind tot șefă în Primăria Alba Iulia, la SPCLEP, că așa e în lumea coincidențelor fericite.

Numai că, ce să vezi, n-am uitat. Săptămâna trecută am solicitat atât șefului Poliției Locale, Ciprian Hârceagă, cât și viceprimarului Emil Popescu, să ne pună la dispoziție rezultatele acelei anchete administrative.

Șeful Poliției Locale ne-a ignorat cu grație.

Viceprimarul Popescu ne-a zis că a cerut să se, după care, haidi pa!

 

Răstimp, alte instituții dorm și ele, că somnul face bine. Evident, o să ne adresăm și IPJ Alba, precum și altor autorități, să aflăm, totuși, cum se face de mii de cărți de identitate și documente personale au ajuns să fie dosite în beciurile Poliției Locale.

Și, dacă nici asta nu funcționează, o să-i scriem o scrisoare lui Moș Crăciun, în care o să-i cerem să trezească la viață Parchetul, DNA-ul, IPJ-ul și aș mai departe.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
misu
misu
29 noiembrie 2023 14:49

Nicio şansă. Eu am primit un răspuns abia după ce i-am dat în judecată (cu avocat din Cluj-Napoca), am câştigat şi mi-au plătit cheltuielile. Că doar n-au dat din buzunarul lor.