Cui se mai dedică un post de șef serviciu în Primărie, omului din PNL sau celui din USR?

Iată că anul a început bine și reforma administrației locale, promisă de profesorul universitar asociat doctor inginer Gabriel Pleșa, primarul, merge mai departe. Aparatul ăla administrativ mai suplu, mai eficient, fără sinecuriști și fără pile, ajuns în nici doi ani de mandat să numere vreo sută de angajați în plus și o cheltuială extra de câteva milioane de euro anual, va fi din data de 12 și mai mare.

Mai exact, în data de 12 ianuarie, în urma unei probe orale, se va decide cui va fi dedicat, partid, cine va ocupa postul de Șef Serviciu în cadrul Serviciului voluntar pentru situații de urgență din subordinea Consiliului Local Alba Iulia.

În data de 9 ianuarie a avut loc proba scrisă a „examenului” de ocupare a postului, probă la care au participat două persoane. Tot două persoane s-au înscris, căci deh, așa e jocul. Cei doi participanți sunt domnul Dosar nr. 148248 din 14.12.2022 și domnul Dosar nr. 151319 din 20.12.2022. Că doar domnul profesor universitar asociat doctor inginer Pleșa Gabriel, primarul, a promis și transparență. După cum se vede în imagine, ambii candidați au fost admiși, unul dintre ei obținând nota 10,00. La perfecție, adică.

Ei bine, acum să vă explicăm puțin cum stă treaba cu postul ăsta și cu cei doi candidați, că doar nu-și închipuie cineva că au venit așa, la nimereală. Doar, cum am arătat în zeci de texte, Primăria e un SRL administrat de Pleșa, în numele partidelor ce se comportă precum niște acționari, și unde nu se ajunge decât cu pile și pe combinații.

Unul dintre cele două dosare este numitul Ovidiu Sasu, președintele organizației de tineret a PNL Alba Iulia. Ovidiu, pe lângă faptul că este un specialist desăvârșit, a mai și fost angajat în Primărie. Deci, îl recomandă și experiența, nu doar vocea. A plecat, însă, la AFIR, unde e șef colegul de partid, Tudor Ponoran, fiul primarului PNL din Zlatna, Silviu Ponoran. Acum, iată, vrea să se întoarcă în Primărie, să lucreze pentru oameni și comunitate, să facă să fie bine, ca să nu fie rău. Or, dacă la experiența și priceperea candidatului mai punem și faptul că tatăl lui a fost fix Șef Serviciu al acestui Serviciu voluntar din cadrul Primăriei, punem spune că omul e recomandat nu doar de experiență și voce, dar chiar și de talent.

Al doilea dosar se numește Marius Nicoară și, pe lângă voce și talent, e recomandat de calitatea de membru USR. Jurist, avocat, fost ofițer în Jandarmerie și posesor de mic dosar penal (luat pentru o prostie din tinerețe, e drept, că a refuzat omul să-i fie recoltate probe de sânge, fiind prins băut la volan), pentru care a și fost dat afară din Jandarmerie, Marius Nicoară e tânărul de perspectivă pe care USR a vrut să-l pună subprefect, în locul lui Viorel Rașcovici, fostul milițian dovedit a fiind posesor de diplomă falsă de studii universitare. Cei de la USR au renunțat, însă, pe motiv de dosar penal, și l-au pus pe un anume Nemeș, despre ale cărui calități punem spune următoarele: e înalt. Și care acum e consilierul personal al lui Pleșa, unul din cei ȘASE consilieri personali cu care se mândrește domnul profesor universitar asociat doctor inginer Gabriel Pleșa, primarul.

Cu toate că, dacă ne întrebați pe noi, a fost o greșeală. Știm că USR miorlăie peste tot că fără penali, fără impostori și alte cele, însă la Alba toată organizația pare o nesfârșită excepția de la regula pe care partidul o clamează la nivel național. Deputat cu postliceală, dar care – bravo lui – s-a înscris la facultate de când e deputat, șefi de organizații cu licența luată la 40+ ani, după ce au ajuns șefi de organizații, foști milițieni cu diplome false puși subprefecți, omeni cu dosare penale susținuți în funcții publice, ce mai, o veselie.

Ei bine, acestea fiind cele două opțiuni pentru acest post de Șef Serviciu, se ridică o mare întrebare înaintea probei orale. Nu, nu cine e mai bun dintre cei doi la oral? Nu, nici cum naiba se face că toți specialiștii care vor un post în administrație au carnet de partid? Întrebarea cea mare este dacă Pleșa îl va prefera pe omul PNL în detrimentul celui din USR, în speranța că-i va îmbuna pe baroneții din fostul său partid, în vederea unei întoarceri acasă? Sau va alege să-l susțină pe omul din USR, care e unul din cei câțiva useriști care s-au dedicat trup și suflet lui Pleșa, împotriva chiar a propriei organizații, care nu-l mai prea înghite pe edil, într-o încercare de a-și întări, oarecum, poziția în USR?

Indiferent care dintre cei doi va ocupa postul, un lucru e clar, anume că va ocupa acel post pentru că merită, pentru că e cel mai bun, pentru că a câștigat concursul în mod transparent și corect, pentru că reformă, pentru că meritocrație, pentru că trăiască întâiul fiul al orașului, Pleșa Codru Gabriel, AMIN!

5 8 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile