Cu bunăvoința Consiliului Local, Pleșa & Co vor face un nou concediu în interes de serviciu, la Fontainbleu, în Franța

După toată agitația asta cu sărbătorile de Paște, e normal să-ți vină să pleci puțin în concediu, să îți încarci bateriile, cum se zice. Și, așa cum cea mai bună mașină e aia de firmă, cel mai bun concediu e delegația în interes de serviciu.

Joi, 27 aprilie, în cadrul ședinței lunare a Consiliului Local, la punctul 15 pe ordinea de zi, se găsește un proiect prin care se va aproba deplasarea delegației municipiului Alba Iulia în orașul Fotainbleau, în Franța, în perioada 17 – 24 mai. Și se va aproba, normal că se va aproba, doar euglenele verzi știu să ridice mâna.

Sigur, nu-i chiar concediu din-ăla cum le place bugetarilor cu buzunare adânci, de la două săptămâni în sus, însă nu-i nici city-break de-un weekend. Deh, e vizită serioasă, sanchi, unde se va cânta, se va evenimente, astea.

Motivul. Motivul oficial, desigur, că doar n-au să pună în proiectul de HCL faptul că niște bugetofagi au chef de plimbat și distrat pe banii primăriei. Așadar, oficial, motivul este că acolo, la Fontainbleu, se organizează „Întâlnirile internaționale ale orașului”. Iar orașul ăsta e înfrățit cu Alba Iulia, deci se merge pe frăție, să fie bine, ca să nu fie rău.

Acum, desigur, la acest Fii satului Fontainbleau, pardon – Întâlnirile internaționale ale orașului Fontainbleau – se va merge în delegație mărită. Că doar au primit invitație de la primarul de acolo și, ce să vezi, e o întâlnire mai specială, că se împlinesc „10 ani de la constituirea Orchestrei Europene”, whatever the fuck that is.

Prin urmare, se va merge în ceată de politiceni lipiți de niște elevi de la Arte, că doar trebuie să și cânte cineva pe acolo. Și, desigur, punem pariu pe ce vreți, va merge și directorul școlii, profesorul de religie Daniel Fonoage, fost PSD, fost PNL, fost ce vreți voi, bun prietenar cu Pleșa, cu care s-a dus în USR, după care imediat a ajuns director la Școala Generală „Vasile Goldiș” și, mai apoi, director la Liceul de Arte „Regina Maria”, că doar deh, altfel se fac delegații de la un liceu de arte.

Desigur, la Fii satului din Fontainbleau se va ține și un fel de dezbatere, „Orașul de mâine”. Asta așa, ca să aibă motiv să fie acolo și politicienii. Sigur, nu-i foarte clar în ce limbă va vorbi primarul Pleșa acolo, dacă va face biceps la dreapta, în engleză, ori la stânga, cu care se exprimă în franceză. Sau poate, cine știe, va cânta și el în orchestra aia, doar e cvasi cunoscut că avem un primar bun la orice.

Orișicum, una peste alta e important că Pleșa & Co vor face încă o delegație în interes de serviciu – a câta oare?! – de unde se vor întoarce mai odihniți, mai informați, mai cu putere de muncă, astfel încât Alba Iulia va urca pe noi și noi culmi ale dezvoltării.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile