Crosul Europei a strâns la start peste 1400 de tineri din Regiunea Centru

Elevii și profesorii din 13 școli, alături de alți cetățeni din Regiunea Centru, au alergat în acest an la ediția a VIII-a a Crosului Europei, dând dovadă de implicare în promovarea unui stil de viață sănătos și demon-strând tuturor că încurajează protecția mediului. Este cel mai mare număr de participanți înregistrat de organizatorii Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru pe parcursul celor 8 ediții ale Crosului. Toți cei care au alergat au fost informați de contextul activității, Pactul Verde European, și au aflat detalii des-pre metodele de reducere a poluării, prin încurajarea activităților sportive. În acest an, principalii partici-panți ai Crosului Europei, au fost peste 1300 de tineri și mai mult de 60 profesori de sport, iar lor li s-au alăturat alte peste 50 de persoane înscrise on-line la crosul individual.

Europe Direct Regiunea Centru, alături de structura gazdă ADR Centru, au pregătit pentru toți participanții mate-riale informative, kituri de înscriere dar și premii pentru cei ce au înregistrat cel mai bun timp de alergare. Cu spri-jinul cadrelor didactice, elevii au alergat în curtea școlilor, în jurul unităților de învățământ sau în parcurile din lo-calități, dând dovadă de mult entuziasm și determinare pentru a câștiga premiile puse în joc. Echipa Europe Di-rect Regiunea Centru și ADR Centru a ajuns pe rând la școli din Alba Iulia, Câmpeni, Aiud, Râșnov, Victoria, Avrig, Sibiu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Târgu Mureș, Baraolt și Sfântu Gheorghe, unde elevii au alergat cel puțin un kilometru, câștigătorilor fiind acordate 78 de premii, pentru fete și băieți. Cele 13 activități sportive din orașele menționate au fost foarte bine percepute de către participanți, deși condițiile meteo nu au fost tocmai cele mai prielnice. Feed-back-ul pozitiv primit din partea concurenților este ilustrativ – ”Un eveniment de succes!”, ”Trebuie să participați la acest eveniment plăcut și bine organizat!”, ”Sper să reveniți și la anul!” – vali-dând formatul propus, care susține continuarea Crosului în format similar.

”Succesul activității organizate de noi s-a reflectat atât în numărul mare de participanți, cât și în solicitările primi-te de la alte școli de a organiza și la ei această activitate. Suntem siguri că, pe lângă aceste 1400 de persoane care s-au implicat anul acesta în Crosul Europei, cel puțin un număr similar, reprezentând colegii de școală și familiile lor, au aflat despre această activitate și despre modul în care putem să reducem poluarea. Iar materialele primite și informațiile transmise de către echipele noastre prezente la fiecare unitate de învățământ sigur au ajuns la toți, această promovare oferindu-le pe viitor un punct de reper la care pot apela pentru mai multe informații. Acestea reprezintă principalele motive pentru care implicăm echipa noastră în organizarea unui astfel de eveni-ment, care anul acesta a fost ca o caravană, alături de încrederea și motivația pe care le generăm prin obiectele promoționale pe care le oferim. Știm că orice mișcare fizică susține starea de sănătate și rezistența noastră în fața provocărilor, premize importante pentru starea de bine a fiecăruia”, a precizat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

În perioada noiembrie-decembrie 2022, EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alături de structura gazdă, Agenţia pentru Dezvoltare Regională CENTRU și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene, au organizat Crosul Europei sub deviza ”Sănătate și relaxare pentru fiecare!”, desfășurat în format fizic precum și cu înregistrări online. Și anul acesta, evenimentul a fost organizat în format mixt, fiind o activitate fără caracter de competiție sportivă. Crosul a avut în centrul atenției prioritatea europeană – Pactul Verde European – pentru protejarea mediului în-conjurător.

Elevii au alergat în echipamentul pregătit din kitul de înscriere, primind și multe materiale promoționale, marcate cu mesajul ”Alergi și câștigi: sănătate, relaxare, mișcare, natură și progres!” Cei mai buni alergători de la fiecare școală (primii 3 clasați la masculin și feminin), au mai primit câte un set suplimentar de premii constând în obiecte promoți-onale personalizate, iar profesorii la rândul lor au primit alte materiale de informare din partea organizatorilor.

Lista unităților școlare la care au participat elevii și cadrele didactice în cadrul Crosului Europei desfășurat în sis-tem clasic:

· Colegiul Național ”Avram Iancu” din Cîmpeni

· Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

· Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Avrig

· Liceul ”Onisifor Ghibu” din Sibiu

· Colegiul Naţional ”Octavian Goga” din Miercurea Ciuc

· Liceul Tehnologic ”Kós Károly” din Odorheiu Secuiesc

· Liceul Tehnologic din Râșnov

· Colegiul “Petru Maior” din Reghin

· Liceul Teoretic ”I.C. Drăgușanu” din Victoria

· Colegiul Național “Unirea” din Tîrgu Mureș

· Liceul Tehnologic ”Baróti Szabó Dávid” din Baraolt

· Liceul Teoretic ”Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe

· Școala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud.

La Crosul Europei, cu înscrieri on-line s-au înscris 58 de persoane din toate județele regiunii, care au completat formularul de înregistrare și au transmis rezultatele obținute în urma alergării (pe trasee libere de minim 2 km), respectiv distanța parcursă și timpul necesar. Toți participații care au transmis datele de alergare vor primi câte un kit de alergare, iar cele mai bune 10 rezultate vor fi premiate. Conform Regulamentului de Cros, după finaliza-rea formalităților, se anunță și câștigătorii acestei . Aceștia sunt: Giurma Daniel, Hârjoc Vasile, Goia Marcel, Mun-tean Alina, Baruch David Roland, Gergely Linda, Puskás Beatrix, Baliga Katalin, Cristea, Bogdan-Sorin și Bog-dan Simona-Loredana.

Conform Regulamentului în termen de maxim o lună de zile de la desemnarea câștigătorilor, participanții la crosul cu înscriere on-line își vor primi kitul de alergare, precum și premiile. Acestea se vor ridica de la sediile birourilor regionale din Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, sau de la sediul ADR Centru din Alba Iulia (Decebal, 12), pentru cei din județul Alba. Adresele birourilor regionale se pot consulta în subsolul paginii web: http://www.adrcentru.ro/adr-centru-echipa/.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile