Creșa 2 Ampoi va fi închisă de luni, la Creșa 1 vor fi testați angajații și copiii

Începând de luni, 27 iulie, Creșa 2 Ampoi va fi închisă 2 săptămâni. Măsura era necesară deoarece o fetiță a fost depistată pozitiv la testul COVID-19 în data de 23 iulie. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, minora s-a infectat din familie, tatăl său fiind declarat bolnav cu o zi înainte.

Au fost prelevate probe de la întreg personalul Creșei 2 Ampoi și copii, singurul test pozitiv SARS-CoV-2 fiind al educatoarei care a intrat în contact cu fetița. Niciun alt copil sau angajat al creșei nu a fost infectat cu noul coronavirus.

”Deoarece fiul educatoarei testată pozitiv frecventează Creșa 1 Ampoi, împreună cu DSP Alba s-a luat decizia închiderii și a acestei creșe și a testării personalului și copiilor. Testarea se va face luni, 27 iulie și totodată se va face dezinfecția ambelor creșe. În funcție de rezultatele testărilor s-ar putea extinde perioada de suspendare a activității și la Creșa 1 Ampoi, tot pe o perioadă de 2 săptămâni”, a declarat Robert Roman, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile