Cosmin Leah a fost hirotonit preot pe seama parohiei Pănade, protopopiatul Blaj

Sâmbătă, 25 martie 2023, de Praznicul Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Alba Iulia – Tolstoi. Ierarhul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Adresându-se celor prezenți la Sfânta Liturghie, Chiriarhul nostru a spus: „Văzând păcatele și răutățile multe care cuprind sau învăluie lumea contemporană, să nu ne lăsăm descurajați. De ce? Pentru că inima Împărătesei cerurilor bate la unison cu inima lui Hristos, Împăratul neamurilor, iar în taina maternității sale feciorelnice, a Stăpânei cerești, noi, copiii ei de pe pământ, găsim izvorul încrederii și al speranței noastre. Sfântul Teofan al Niceei ne asigură că precum fiecare mamă dă copiilor ei simpla existență, Mama noastră din ceruri ne dăruiește tuturor o existență veșnică. Recunoscători pentru delicata ei ocrotire maternă, haideți să îi zicem, astăzi, cu Îngerul Gavriil: «Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine»”.

La momentul rânduit din cadrul Dumnezeieștii Liturghii, diaconul Cosmin Leah a fost hirotonit preot pe seama parohiei Pănade, protopopiatul Blaj. De asemenea, după celebrarea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul David-Ioan, fiul domnului Marcel Gheorghiu și nepotul părintelui Mihai Himcinschi. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile